onsdag 28 november 2012

Mer att gräva ner

 Den borde väl vara slut nu, trädgårdssäsongen? Men nej! I förra veckan fick jag en stor låda med lök från Nelson Garden. De hade lökar över som de skänkte till en rad bloggare, varav jag var en. En hel del av lökarna fick jag ner förra veckan men ryggen pallade inte hur mycket grävande som helst. Så nu står jag med sådär 200 tulpanlökar som ska ner och hot om minusgrader i helgen. Håller kylan i sig finns det ju risk att jag inte kommer ner i jorden efter min semestervecka. Alltså måste jag ut och gräva nu. Suck, pust och stön.
Fast det är ganska lätt att motivera sig när man tar fram bilderna från i våras och ser hur underbart vackert det är med tulpaner. Jag kan faktiskt inte få nog av dem Tur att man inte levde i Holland på 1600-talet för då skulle jag med all säkerhet dragits in i cirkusen kring Tulpanomanin. Men en släng av den där manin har jag nog ändå. (Fast det finns ju sämre åkommor att "lida av" eller vad säger ni?).
Onsdagskram,
Eva

3 kommentarer:

Iréne JB sa...

Det finns definitivt sämre åkommor :)
Har inte många tulpaner, har inte tillräckligt med lökväxter alls. I år har jag i alla fall petat ner lite fler lökar. Älskar blommande gräsmattor på våren!
Lycka till med grävandet.

Alen Trädgård sa...

Lycka till med grävandet akta ryggen bara så du inte fördärvar din semestervecka:( Vi "lider" nog alla av en eller fler manier tror jag det gott/Monne

Inger sa...

Tulpanomani låter hälsosamt tycker jag, och tänk så fint det blir till våren. Ångrar lite att jag inte planterat mer lökar än jag gjort men nu är det för sent, minus 20 grader ska det bli. Ha en bra semester!
Kram