söndag 30 september 2012

Hösten blommar

Det är lätt att glömma att gå ut i trädgården under höstdagarna. Om det inte regnar så blåser det verkar det som. Men när solen tittar fram och vinden lägger sig kastar jag mig ut för att njuta av trädgården. Flera av mina rabatter är nämligen som allra finast just nu.
Det gäller framförallt "murrabatten", en stor rabatt med höga perenner och en mur bakom. Just nu blommar blodormrot, höstrudbeckia 'Juligold', blodtopp och rosenflockel bland annat. Sensommar- och höstperennerna har betydligt längre blomningsperiod än försommarens perenner, särskilt blodormroten är tacksam. Den slår ut i juli och fortsätter tokblomma tills frosten tar den, ibland inte förrän sent i november.
Då är det härligt att sätta sig på trappan med en kopp te eller kaffe. Skön höstsöndag på er alla!
Eva

6 kommentarer:

The Rosegarden in Malevik sa...

Hej Bästa Eva
jag tycker nog att blomman på den nedre bilden är bäst :)
å missa nu inte......

B
L
O
G
G
P
A
R
T
Y
T

fortsätter........
redan 81 fina bloggar med
VÄLKOMMEN :)
Håkan

Alen Trädgård sa...

Håller med dig! Upptäckte till o med att mitt blåregn blommar om:) Trappkaffe där emot är inte så kul här på hösten (eller någon annan årstid) då trappan ligger åt nordöst, men altanen är ljuvlig:) Ha det gott/Monne

Monica Flöjt sa...

Jag intar mitt kaffe på altanen till kolonistugan och ser ut över de små stackars blommor som inte frosten tagit. Vi har haft några frostnätter här i Hudik.

Merja sa...

Ja det gäller tt ta vara på dagarna och fylla sinnet med blommor innan kalla vintern:)
Ha en bra dag!

Fröpåsen sa...

Ser du att de två bilderna har nästan samma färger och form i sig! (om ormroten är dina röda stövlar) Hälsningar Maria

Frasses Hus sa...

Nu gäller det att ta tillvara varje solstråle man hinner med eftersom det snart är mörkt på kvällarna när man kommer hem. Jag har också sett till ha en hel del höstblommande växter i trädgården, det blir så mycket trevligare att vara ute där då.

Anna-Karin