måndag 24 september 2012

Smickrande dilemma


Det kom ett brev.... från Nordiska Trädgårdar i Stockholm. De vill att jag gör en av balkongerna till vårens mässa. I fjol var jag ju en av "månadens bloggare" på deras hemsida och jag vet att någon av de andra bloggarna också bjudits in, kanske alla? Nåja, smickrande är det ju hur som helst. Själv tycker jag att balkongutställningen är ett väldigt mysigt inslag på mässan, något som jag faktiskt aldrig missar även om de flesta "balkonger" mer ser ut som små täppor. Ovan bidraget Lusten driver verket av bland andra Lena Linderholm från april 2012. Gillar mossan på golvet...
 Läppja på lättja heter den här vackert avskalade balkongen med äkta matta och fontän samt en inbjudande korgstol.
 Typiskt, missade fota av namnet på den här montern och har därför inget namn eller skapare (kanske någon kan hjälpa och lägga det i en kommentar?), men den rymmer verkligen massor av odlargläjde, en stil som jag känner mig hemma i. 2013 års tema är Växtkraft och det skulle ju funka på den här typen av monter.
Detta kändes också mysigt (namnet är Gudrun 86 och hennes balkong), en balkong för äldre personer med odlarbänken och en omfamnande soffa samt trevlig "sällskapsdam" av Anette och Katarina Blåberg.
Återstår bara att bestämma sig om jag ska vaska fram en idé, leta växter och prylar, hämta alla dessa grejor, hyra en lastbil som kan ta allt till Stockholm, lägga ett par dagar på att fixa montern, åka upp igen på söndagen och packa ihop allting. Dvs ca två veckors jobb för chansen att få "synas". Och detta mitt i vårsäsongen när jag har som allra mest att göra.
Jag är väldigt smickrad och lockad av utmaningen, men inser att det är massor av jobb och kommer att kosta en rejäl slant, främst pga den långa transporten från Skåne. Både vill och inte vill. Hur hade ni gjort?
Varmaste,
Eva

18 kommentarer:

Dagliljan sa...

Hade inte gjort det gratis, alldeles för mycket jobb. Håller med om att det hade varit kul dock :)

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Oh. Vilken delikat fråga :-) SÅÅ roligt att få frågan att göra en sådan kreativ sak som en balkong på mässan. Men som du säger kommer det kosta dig både tid (och pengar) när det är som mest hektiskt. Men kul, kul.... och vilken ÄRA att få frågan!! GRATTIS!!! Har svårt att råda dig. Känner du att du har tid och möjlighet - så Ja - självklart ska du göra det. Vore jätteroligt att se en balkong som du gjort!

Själv tackade jag nej till att vara med i ett tv-program nyss. Ja, eller egentligen min trädgård som skulle vara inspirationsträdgård till en familj vars trädgårds skulle göras om. Insåg att jag inte har den tiden just nu jag vet jag skulle lägga innan inspelningen. Men jättekul att få frågan :-) En annan gång, en annan tid, hade jag kanske tackat ja.

Grattis igen Eva!
Kram
Charlotte

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Kul!

Vårt röda hus sa...

Smakar det så kostar det... så sant! Jag skulle nog tacka nej. Med ett svid i hjärtat. Men du är ju realist, som jag!

Höstkram Eva-Mari, som vill passa på att tacka för fantastiskt härliga och opretentiösa Trädgårdsonsdag!

Anette sa...

Jag tycker balkonutställningarna på mässan är en riktig höjdare! Kan du inte "tigga" lite saker och växter från trädgårdbekantingar? Fast det är klart att det är mycket jobb...

Får väl se om jag ser din balkong på mässan nästa år!

The Intercontinental Gardener sa...

Jag undrar om någon skulle vilja sponsra dig? Ett förlag eller något annat företag inom trädgårdsområdet som du redan jobbat med eller känner till? Det är väl inte helt fel att de får vara med på en hörna, om det gör projektet möjligt? Bara en tanke, jag tycker själv att det skulle varit så roligt att bli tillfrågat. Många hälsningar, Liisa.

Anna-Maria sa...

Oerhört smickrande såklart, och det blir att väga för och emot. Tja frågan är om du "behöver" synas? Kan du ta hjälp av ngn ? Frågan är om det kanske är värt att testa en gång? Lycka till hur du än gör Eva. Hade jag bott i trakten hade jag gärna hjälpt till men jag är ännu längre bort tyvärr. Kan du hjälpa mig och säga vad det är som har grott hos mig?Dina frön?http://oanat.se/2012/09/i-odlingen/

M/S Design sa...

Inget lätt beslut men förstår om du tackar nej på grund av allt det för med sig.
Men vad kul att bli frågad!!!
Det skulle nog bli ett jakande svar för mej men så bor jag bara 20minuter från mässan.
Ha de bra
Mariana

Anna-Maria sa...

Tack för hjälpen Eva!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Så roligt! Grattis!
Förstår att det tål att tänkas på... Det är ju en bit att åka. Som sagt har du tid och ork så KÖR. Annars kommer det andra (minst) lika roliga uppdrag! ;)
Kramar!

Mia sa...

Vad kul att få frågan..om du gör det så kommer det säkert att bli kanonbra, du som är så duktig! men visst det innebär ju säkert mycket jobb.
ha de gott/Mia

Tusenfröjd sa...

Ja du, vet hur det är och det är inte lätt att se vad man får ut av det. Avståndet & tiden är en stor nackdel och givetvis kostnaden som du förmodligen inte får igen. Men absolut smickrande vilket gör det svårt att välja...
Många råd men känn efter vad ditt hjärta säger!
Ha det bäst /Liv

Inger sa...

Grattis Eva!
Omöjligt för mig att svara, frågan är kanske om du behöver synas och i så fall hur mycket... ? Jag menar syns gör du ju oavsett. Låter som ett hästjobb, men ett ganska kul sådant. Lycka till med ditt val!
Kram

Annica sa...

Som sagt...roligt bara att få frågan :)

Anna Vattenkanna sa...

Grattis till att du fick förfrågan men jag förstår ditt dilemma - det är mycket jobb med att få till en bra utställningsmonter. Du får ta dig en funderare...

Kram

Anonym sa...

Ta chansen när du får den.. det kan leda vidare mot nya marker..Glöm ej att slumpen är ingen tillfällighet,, hur du än väljer. MVH Monica

Anonym sa...

Många som ställer ut på mässor lånar material av butiker på orten, mot att deras namn får synas på en liten skylt i montern. Ofta kan materialet levereras direkt till montern, likaså växter som inte mår bra av lång transport.
Mindre prylar kan du ta med dig kanske.

// Så har vi gjort på mässor

IET sa...

Skulle vilja säga "klart du ska göra det!", men samtidigt inser jag vilket enormt jobb det blir. Hoppas ändå att du bestäåmmer dig för att det är värt det, för det skulle vara väldigt rolig att se en balkong av dig. (Jag tycker att dina blomskaftade stövlar ska få en hedersplats på den. ;-))

Har du tid att sova på saken...?
/i.