torsdag 13 september 2012

Rofylld september

 September är en rofylld månad - åtminstone så länge det inte stormar för hårt. Jag tycker om att grönskan mognar och blomningen minskar något. Det är en skön känsla som gör det lättare att gå ner i tempo efter en fartfylld sommar. Om en vecka slutar jag dessutom mitt jobb på tv och kan ägna mig helt åt mitt eget skrivande - och åt min ganska eftersatta trädgård. Det är inte alltid lätt att prioritera andras trädgård (läs Trädgårdsonsdag) före sin egen, men det är ju ett val jag gjort, och som jag inte ångrar. På bilden syns bland annat murgröna, skogsaster, en brokig citronmeliss och en rödbladig lönn.

 Grönt är mer än en färg, det är många nyanser. Ännu har inte kylan gjort hostorna gula och röda, men det är bara en tidsfråga... Vackert när det kommer, men gärna sensommar några dagar till!
Lycklig är jag också över det som blommar, som den här vackra skuggliljan som jag fick i present i våras. Min egen tio år gamla stora planta dog i vintras, vilket han fick höra talas om. Nu är jag glad för min nya som redan blommar så här vackert.
Fortsatt lugn och rofylld höst önskar
Eva

11 kommentarer:

Carolina sa...

Önskar dig detsamma

Kram C

Merja sa...

Det ser grönt och skönt ut i din rabatter:)Jag tycker om hösten och alla skiftningar på träd och buskar.
Önskar dig en skön höst dag!

Torprosen sa...

Mmmmm vad vacker den är skuggliljan. Ja det är väl tur att vi har våra årstidsväxlingar så att vi får hämta andan och även hinna LÄNGTA till våren..för övrigt så är jg ett stort fan av Trädgårdsonsdag, såå trevligt och mysigt program..Ha det gott önskar Torprosen!

Lenas trädgård sa...

OOOPS! Så glömde jag än en gång det trevliga onsdagsprogrammet! tack för din "påminnelse". Jag kollar genast på nätet!
ser så lummigt ut hos dej!
ha det gott! Lena

Cilla sa...

Ja nu har de lovat höststormar i Skåne. Brrrr. Förhoppningsvis kan vi ändå få njuta av fler härliga soliga dagar framöver.

Cilla♥

The Rosegarden in Malevik sa...

Hej Superduktiga Eva
javisst e de underbart nu,,,fina bilder :)
å missa nu inte....

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

Charlotta Cesar sa...

Visst är september rofyllt! För andra helgen i rad har jag ätit frukost i pyjamas. Det har inte hänt sedan vi i påskas öppnade vår trädgård för visning om helgerna:) Underbara minnen av säsongen som gick men nu välkomnar vi också lugnet...
Kram!

Lenas trädgård sa...

Hej, Jo, jag tänker mig lite klätterväxter vid staketet. Har redan planterat en murgröna, en klematis Summer Snow. Sen vill jag ha klängrosor...Lite i sänder...Maken vill nog att hans fina verk syns först!!
ha det gott! Lena

Ruben sa...

När vi besökte Veronica med man (Blogg Sanda Cottage) fick vi med oss en planta skugglilja hem. Veronica var helt lyrisk över dess skönhet, och den är verkligen vacker! Den står nu i knopp, och det är verkligen spännande att se den utslagen, för jag kommer inte ihåg vilken färg det skulle bli!

Ha det gott!
/Ruben

M/S Design sa...

den är så söt Skyggliljan!
Min gjorde som din förra dog...
Mariana

Spirande grönt - sa...

Vacker skugglilja!

Ha det gott,
Rebecca