lördag 28 april 2012

En liten vårfavorit, gullflocka, Hacquetia epipactis. Ser nästan ut som en gulgrön blåsippa. Den stormtrivs i mitt stenparti och sprider sig lite lagom. Kanske är det myrorna som går iväg med fröna för plantorna dyker upp på nya ställen varje år. Kul att kunna ge bort till andra växtnördar.
Annars har jag krukat om frösådder idag. Bland annat tog jag hand om småplantor av jätteverbena, Verbena bonariensis, som har grott fint ute i växthuset (de gillar när temperaturen växlar mellan varmt och kallt). Dessutom har jag helt fräckt rensat rabatterna från överskott av stor vintergröna, Vinca major, lungört, Pulmonaria, och hasselört, Asarum europaeum. Ibland blir det bara för mycket av växter, även om man gillar dem. Det mesta av överskottet är redan tingat, så jag slipper lägga det i komposten.
Nu får det gärna bli lite varmare för imorgon vill jag kunna vara ute hela dagen!
Ha en fortsatt skön helg,
Eva

3 kommentarer:

Veronica sa...

Tack för tipset med Verbenan. Jag har totalt misslyckats med mina. De kom upp jättefint och har stått tillsammans med alla andra småplantor i garaget under växtbelysning men alla har dött ! Nu köper jag nya frön och sätter i växthuset :)

//Veronica

Ina sa...

Smuk gul sag :-)

Jeg satser også på godt vejr og en hel dag i haven i dag :-)

Tant Otteskrufv sa...

Nej i komposten kan man ju inte lägga levande liv!