måndag 8 mars 2010

Vi i villarapport


Tack för alla lyckönskningar vad gäller min och Annikas nya bok. Er omtanke värmer i hjärtat!

Idag blir det en liten titt på Vi i villamässan som ägde rum i Malmö den gågna helgen. Avdelningen Skånsk Trädgård+Trädgårdsliv hade verkligen ryckt upp sig ordentligt även om jag tycker det är ett rejält kliv kvar till Älvsjönivå. Framförallt scenprogrammet är under all kritik. Men vårblommorna tinar ju å andra sidan vilket trädgårdshjärta som helst. En av dessa underbara frilandscyklamen från Ulriksdal på Kivik fick följa med hem (tillsammans med en julros förstås!)


Purple living hade en hel vagn ljuvliga penséer. Nästa vecka lovar de 3+ så nu närmar det sig utplantering!



Kul eller kitch eller kanske både och? En jättekopp att plantera i.



Eva Troedssons vackra trädgårdsspjut i nya färger hos Jagorstrands som hade en mycket fin monter.



Där fanns också Rolf Bengtsson i Rögles keramik, bland annat dessa charmiga fåglar.



Och våriris. Jag känner hur isen kring tårna tinar.



Prylar är det gott om. Om man nu vill ha en ampel så verkar denna rätt fiffig med öppningsbara luckor i sidorna där man kan plantera plantorna. Basketmate från Nyebro Trading.



Hasselfors smyglanserade sin nya odlingsbänk med fiffigt växtstöd hos Blomsterlandet. Pallkragar funkar lika bra tycker jag, men växtstödet till vinbärsbuskarna blev jag nyfiken på.



Blomsterlandet hade förresten en söt liten monter i härligt våriga nyanser.



Var tog jag nu den här bilden??? Ett kul fågelbad på pinne att sticka ner i grönskan tyckte jag i alla fall att det var.



Hem och Villa heter ju mässan egentligen, men även i ett av köken hade trädgården flyttat in... Det är inne att vara ute!



Peter Englander kämpar vidare för att få fler att leka medelhavsliv. Ok så länge de inte förstör gamla genuina skånska trädgårdar tycker jag.


Man blir inte glad för allt man ser. Minns ni min fasa att lägga in betong som en av trenderna i min trendspaning som jag hade i januari? Tyvärr verkar trenden hålla i sig, men jag hoppas vi slipper se fler sådana här hus. Kanske skojade leverantören? Jag hoppas!



Österlenkryddor fanns på plats med ny bok, lavendel och en rad hemmalavade (som man säger i Skåne) kryddblandningar, och urskåning som jag är (okej, född i Enköping men av skånska föräldrar) kan jag inte motstå sånt här ohämmat flirtande med mitt ursprung. Kagekrydda (=kakkrydda på rikssvenska) kan användas i sockerkakssmet och annat. Återkommer när jag hunnit baka.
Ha en skön vecka - och glöm inte lägga en kommentar i förra inlägget så är du med och kan vinna A5-stora vykort med Annika Christensens vackra bilder från boken.
Eva
PS. Tusen tack till er som hann besöka oss i Malmö. Ni andra är välkomna till föredrag eller mässan i Stockholm (se tider i vänsterspalten). Boken finns nu att köpa - eller beställa - i bokhandeln.

28 kommentarer:

Dans på roser... sa...

Herlig blogg du har her... skal kikke litt til....=)

Kathrin Storheil

Alen Trädgård sa...

Hej Eva!
Det var riktigt roligt att träffa er i lördags. Själva mässan var en positiv överraskning då man hört så mycket negativt om förra årets mässa. Jag köpte också en liten cyklamen som nu otåligt väntar på att få komma ut i min trädgård:) Hoppas att det töar rejält nu i veckan när det enl. SMHI ska bli plusgrader. Ha det gott/Monne

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Hejsan Eva och grattis till succén med boken, slutsålt på mässan det är inte dumt. Tack för den lilla guidade turen också!

Lillebeth sa...

Å, så mycket härligt. TAck för att jag fick följa med;-) Gillade speciellt fågelbadet.

gittan sa...

Ojojoj, nu inser jag ju hur mycket jag missade! Tiden går som sagt fort när man har roligt och det kommer förhoppningsvis en ny mässa nästa vår. Fågelbaden kom ifrån Flyinge-plantshop / gittan

Ruben sa...

Buskstöden, ser jag inte riktigt hur de är tänkta, men helt klart vore det efterlängtat med någon sorts innovation på buskstödsområdet. Vinterns stora snömängder har tyngd ner grenar ordentligt.
/Ruben

Anns Gröna sa...

Vackra blommor och våriga färger! Förstår att det var många härlig intryck under mässan i alla smaker.
Åh, Rolfs fåglar var ju helt underbara! Besökte honom under trädgårdsrundan i fjol - och det lär nog bli ett besök i år också! Vill ha en sån fågel!!!
Ha en skön vecka - +3 grader låter härligt!
Hälsn
Ann

Spirande grönt - sa...

Tack för den lilla rundturen med alla foton! Nu känns det nästan som jag varit på mässan:) Er fina bok ser jag fram emot att få bläddra lite i i Stockholm.

Ha en fin måndag!

Rebecca

Mia sa...

Hej!
kommer du att sälja En lisa för själen när du kommer till Sjöbo? för isåfall väntar jag att köpa den till dess.
Mia

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Kul att få se lite bilder från mässan! Gillade fågelbadet och buskstödet extra mycket.

Norrlandshälsningar
/Charlotte

IngunnBW sa...

Herlig liten rundtur på hagemessen, årets første for min del :) Stemorsblomstene (Viola) var nydelige å se, de kommer vel snart hit også får man håpe, selv om våren lar vente på seg her. Det er mange kuldegrader om natten fremdeles og rundt 0 på dagtid gir ikke den store snesmeltingen. Da hjelper med slike løfterike bilder som du viser :) Iris reticulata er såååå søt :) Jeg hadde noe lys blå, men de har gått ut. Mulig jeg må kjøpe noen nye ser jeg!

Ninne sa...

Tack för mässrundan.Tur att så många bloggare var där, så man får lite till livs av vad som fanns.
Så gott att er bok gjorde succé, men det var väl rätt så sjävlklart!!??
Kram Ninne

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Tackar för rundturen på mässan...penséerna tinar upp frusna hjärtan så här års!
Ha det så bra hälsar Lydia som inte hann med mässan iår.

Gela sa...

Ååå vad härligt att se lite inspirerande bilder. Väntar tills mässan kommer i Älvsjö. Skall köpa boken då om jag har möjlighet. Är verkligen en måste ha bok. Ha en fin kväll/Gela

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Roligt att se dina bilder, man behöver ju inte vara där..

Madame C sa...

Underbara bilder. Ångrar att jag inte åkte dit, men har varit lite besviken de senaste åren. Ser fram emot Älvsjömässan istället. Hoppas vi ses där! Ha en go' kväll och grattis till den fina boken, Charlotta

Marina sa...

Oj så mycket fint där fanns på mässan tydligen (förutom betonggrejet!).

Ska kolla om jag ska beställa boken. Kram!

Lenas trädgård sa...

Måtte varit en underbar VÅRkick att se allt detta! Nån gång ska jag ta mig dit, i helgen hade jag annat för mig. Penseérna har jag en alldeles särskild längtan till nu! Snart så!
Trevligt att få se lite av helgens mässa.
Hälsn Lena

M/S Design sa...

Här inne har jag inte varit förut!
Ska bli riktigt trevligt att se din och Annikas bok, ska spana efter den på Älvsjö mässan.
Har aldrig varit på någon trädgårds mässa ute i landet endast i Stockholm så det var kul att få veta att den är bra jämfört med dom söderut i landet.
MVH
Mariana

Camilla sa...

Lite synd att jag missade mässan..dina bilder ger inspiration. Och jag längtar till violerna.

Gunilla sa...

Fantastiskt vilka fina montrar.
Grattis till den superfina boken.

Ha det gott
Kramen/Gunilla

Nora sa...

Trädgårdsmässor är ett säktert vårtecken:-) Jag skall på Rum och Trädgård på Kistamässan till helgen och det ser jag verkligen framemot. SMHI påstår att det skall bli minusgrader i Stockholm i helgen så då tänker jag gå och mysa på mässan och riktigt känna att våren är på gång även om det är kallt ute:-)

Anonym sa...

Det dröjer nog innan jag kan plantera ut nåt här. Har fortfarande mer än en halv meter snö. Men det tar på det! Verkar ha varit en kul mässa. Själv besöker jag Örebromässan i år. Kanske jag kan ta Sthlm nästa år.

Tigris Predikantan sa...

Åh vad det pirrar i ... fingrarna... att få sätta frön, börja grävas ... väldigt fina bilder!
:)

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Har precis börjat läsa i boken. Den är min 'godnatt lektyr' just nu.
Precis som du föll jag för Carina Larssons cyklamenplantor. Kom hem med 3 Cyclamen coum, vårcyklamen. Doften är ljuvlig.
Ha det gott
Birgitta

AnnA sa...

Hej Eva!
Jo, det blev julros och frilandscyklamen för mig med...Och så lite annat smått&gott.
Blomsterbadet är nog fotograferat hos Flyinge Plantshop, för jag tror de hade både sådana och gymnastiserande grodor i sit uppbyggda landskap.
Jag har köpt ett par penséer, som får flytta in och ut, för det är så kallt fortfarande om nätterna, men snart sååå...
Ha en bra dag!
hälsn
AnnA

Caroline sa...

Vad härligt att boken kom tidigare än väntat så ni fick med den på hem & ville. Tyvärr var jag och min kompis lite väl sega i söndags för att ta att dit o trängas. Tack flr din söta kommentar i min blogg! Hälsningar Caroline

Anonym sa...

Vi har övernattat i Eva Truedsons B&B,
något att rekommendera.
Frukosten intogs i Keramikverkstan.