måndag 22 mars 2010

Trädgård i tv och radioSitter just nu och lyssnar på Odla med P1 med en av mina favoriter, Maj-Lis Pettersson, som har säsongspremiär idag. Lyssna på webben om du missade programmet. Snart är också P1 radions Odla med stadsgrönt tillbaka. Den 5 april sänder Petra Quiding, bilden, det första programmet för säsongen. Jag kommer att medverka i redaktionen precis som i fjol. Sen blir det Odla med Stadsgrönt var fjärde måndag hela sommaren. Under årets säsong kommer det bland annat att handla om vertikalodling, odling på höjden, och det kommer att gå att följa en testodling från min balkong, både i programmet och här på bloggen.
Här kan du läsa mer om Odla med stadsgrönt. Välkommen också med odlingsfrågor om odling i stan. Du kan mejla din fråga till mig eller Petra via hemsidan.En annan kul mediagrej är att Trädgårdsfredag kommer tillbaka den 30 april. Ett brev från kolonin är underrubriken på årets säsong. Programledare är precis som i fjol Pernilla Månsson Colt. Medverkar gör också Tareq Taylor som lagade mat i fjol och John Taylor som är trädgårdsmästare i Slottsträdgården i Malmö. John har jag träffat i jobbet många gånger och han är både duktig, inspirerande och trevlig. Han var ju med lite i Gröna Rum också på Gunnel Carlsons tid.
I pressmeddelandet kan man läsa att Pernilla är en fena på att tapetsera (blir det frötapet kanske?) och att John gillar små rosa blommor och att cykla. Tareq älskar att spela trummor - kanske blir det en kastrullvisa den här säsongen?
Det ska bli spännade att följa programmet i alla fall.
Enda invändningen jag har mot svt och sr är att de inte fattar att vi trädgårdsmänniskor skulle vilja ha mycket mer trädgård i tv och radio även under övriga året. Men de blir kanske odlingsbitna de också så småningom!?
Eva
PS. Tack för alla fina kommenterar på förra inlägget. Vi sörjer nog inte fisken på samma sätt som våra döda marsvin och kaniner, men lite sorgligt var det ju. Jag blev glad att Monne trodde att han dog av ålder, det känns trösterikt. Och Carolina - vi hämtar gärna en ny firre hos dig!

19 kommentarer:

lottens vita och gröna sa...

härliga gröna nyheter, håller sååååååååååååååå med dig, varför är det inte mer trädgård som alla bygga om och laga mat, näää upp på de gröna barrikaderna ska vi eva!!!
varmkram lotten
ska genast in på p1 och lyssan på odla samtidigt som jag jobbar, tack!

Madame C sa...

Tack för tipsen! Har aldrig lyssnat på trädgårdsprogram på radio tidigare. Bra att man kan lyssna på webben! Ha det gott,
Charlotta

Madame C sa...

Oj, glömde tipsa om mitt inlägg idag. Programstart redan ikväll 19.30 i SVT2!!

Linda sa...

Som jeg skulle ønske at jeg hadde svensk tv. Tredgårdsfredag er et nydelig hageprogram:)

Njut i din trädgård sa...

Tjoho nu börjar det! Så mycket roligt och grönt!!! tjoho!

Anns Gröna sa...

YES! Ett favoritprogram kommer åter!
Tack för tipset - ska gå in på P1 och lyssna i kväll.
Ha det gott!
kram
Ann

gittan sa...

Tackar för tipsen. Trädgård på radio lär jag ju glömma bort men trädgårdsfredag får man väl spela in och se en annan dag. Fredagar år det nog inte så upskattat me dett sånt program av de mindre trädgårdesintressera i familjen.

Ang. ditt förra inlägg så kan jag bara säga att Bambu i kruka har jag provat flera år med samma dåliga resultat fast vintrarna varit väldans milda - dyrt i längden så nu har de hamnat i backen istället. Agaven hade jag testat att plocka bort alla skadade delar på det är ju alltid värt ett försök =) Jag fasar för att min Japanska lönn (som stått i en murarspann med gott resultat under flera år) drunknat i vinter. Upptäckte igår att hela pottan var fylld till brädden med vatten! Jorden är såklart frusen så vattnet inte kan rinna ut genom hålen i bottnen. Jag fick snällt ösa så gott det gick och hoppas den inte ruttnar / gittan

Karin - Mina Rum sa...

Ser också fram emot Trädgårdsfredag. Jag brukar hinna se varje avsnitt minst tre gånger innan det är dags för nästa, tack vare repriser och SVT24. Är man kanske lite galen då, eller?! Gillar Engelska trädgårdar som går nu, men det är inte riktigt detsamma som ett svenskproducerat program.
Ha en fin vecka! /Karin

HelenJ sa...

Jaha, då är fredagskvällarna inbokade framöver. John Taylor är både rolig och kunnig, så nya Trädgårdsfredag ser jag verkligen fram emot.
Odla hinner jag ju aldrig höra på radion när det sänds. Därför är det superbra att programmet finns i podversion så jag kan lyssna på det i min Ipod när det passar mig - ofta medan jag rensar ogräs i trädgården. =)
/Helen

Gunilla sa...

Tusen tack för tipset och påminnelsen om trädgårdsfredag, jag ser helst på svenska trädgårdsprogram för vill man göra något liknande så går det kanske att genomföra.
En Lisa för själen är beställd och korten hade jag turen att vinna kan inte bli bättre.
Ha en riktigt fin fortsättning på dagen.

kramen/Gunilla

Britt sa...

Jag håller med dig om att det skulle vara mer trädgård i TV hela året. Nu såg jag att flera program är på g så det är bra//Britt

Ester sa...

Hej!
I går kom boken i brevlådan och jag har redan läst halva. Helt underbar! Borde skickas ut till befolkningen på recept, eller något i den stilen.
Må så Gott!
Ester

Annika Christensen sa...

Så spännande det är med radio det är väl en tidsfråga innan man ser dig i TV...
Borde skaffa mig en Ipod så jag kunde göra som Helen.
Sorgligt med fisken jag har inte hittat något dött ännu..
Däremot har rådjuren ätit upp mycket av mina julrosor.
Finsmakare kan man säga.
Ha en bra dag
Annika

Tigris Predikantan sa...

Tack för tips!
:)

Jord under naglarna sa...

Jag gillar Trädgårdsfredag och jag tror säkert att det funkar utan Mandelmann också, även om jag blev väldigt förtjust i hans sätt. =)

Håller så mycket med dig om att det är på tok för lite trädgård i radio och tv.

Anonym sa...

Tack för tv och lyssnartips, jag hänger inte riktigt med just nu!

Nora sa...

Vilken god nyhet att Trädgårdsfredag återkommer i år också!! Jag håller med dig om att trädgårdsprogram i TV vill man se hela året.....för min del kan dom gärna byta ut något (eller några) av alla matprogram och sända mera trädgårdsrelaterat istället:-)

Trädgårdsdrömmar sa...

Mer trädgårdsprogram!!!!
GRÖNA RUM!!!!!!!!!
Det trädgårdsprogram som sänds nu för tiden tycker jag inte om. Jag saknar passionen och KUNNANDET!!!!
I Gunnels program fanns utbyte för alla intresse inriktningar och dom tog tillvara på många människors kunnande och passion. Det är så tramsbetonat på tv nuförtiden.
Oj så gammal och tråkig jag lät nu.
Menar inte så...men Gunnel är ett proffs som är svår att bräcka.
Saknar hennes program sååååå!!!!
Jag måste berömma boken igen !!!!
Den är så bra så jag måste läsa den ett stycke i taget. Jag blir så uppfylld av den så jag måste pausa emellanåt. Jag har lämnat in ett förslag till Kommunen att de ska köpa in boken till alla de som jobbar och bestämmer om människor i rehabilitering. De var väldigt positiva och ville läsa boken.
Bra jobbat tjejer!!!!!
Kram Carina

Med fingrarna i (j)orden sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.