tisdag 30 mars 2010

Det våras på landet


En del tror att jag bor på landet, men jag bor faktiskt mitt i stan, även om det råkar vara en villagata i Höganäs, som ju är en småstad.
Hur som helst så har jag ett hus på landet också, tio minuter härifrån. Jag kallar det Lunnaro, min skrivarstuga.

Jag är så glad i år för jag börjar äntligen få stil på huset som varit under pågående renovering sedan jag köpte det för fyra år sedan. I trädgården blommar snödroppar och vintergäck sida vid sida.

Den här krokusen är väl läcker, nästan lite prasslig.


Julrosen har kommit ganska långt.

Men narcisserna lär inte hinna slå ut till påsk.


Kärleksört. Läckert, eller hur?Lika glad som för vårlökarna är jag över målarfärgen i hallen och trappan upp till sovrummet. Här har det varit gamla fula tapeter varvat med synliga gipsskivor och halvfärdiga lösningar i fyra års tid och jag hade nästan slutat se eländet. Men så fick jag kontakt med en underbar hantverkare som både ser vad som behöver göras, tänker ut lösningar och har det klart innan jag hinner blinka. Rena rama "Bygglov". Nu blänker det så det nästan gör ont i ögonen.


Sovrummet är också klart, så när som slutfinisch som ett par sänglampor till och lite sånt. Sängen borde kanske målas den också, men det får nog bli nästa vinter. Nu skäms jag i alla fall inte längre för att släppa in gäster här.


Köket har jag havt stor användning för i vinter när jag haft trädgårdskurs i huset. Det känns liksom som att jag äntligen bott in mig - trots att jag "bara" jobbar här. Det gick faktiskt utmärkt att laga mat till 14 personer, tänk.

Utvändigt ser man svärtan i det nya taket som är nytt sen i fjol. Den stora perennrabatten längs med huset väntar ännu på lite mer sol och värme, men snart så prunkar pioner, rosor, perenner och min stora gula fjärilsbuske. ( Jag håller tummarna för att den klarat vintern.)
Eva
PS Huset går att hyra om man vill bo i Kullabygden en natt, helg eller sommarvecka. Sofiero ligger bara tio minuters bilresa bort. Här finns länk till annons på Blocket.

18 kommentarer:

Livsnjutaren sa...

Vilken mysig skrivarlya du har!

Anja sa...

Stuga och stuga Eva - men fint är det!/Anja

AnnCharlotte sa...

Det är så härligt att se alla vårblommor som poppar upp med en rasandes fart just nu...snacka om växtkraft.
Ingen dålig skrivarlya inte ;))

haspet sa...

En sån fin skrivarstuga behöver du absolut inte skämmas över. Tackar för tipset om man har vägarna ner till Skåne. Åh vilka härliga bilder på alla vårtecken, finns inte mycket som kan göra mig så glad. // Peter

Alen Trädgård sa...

Vilka underbara vårbilder och vilket underbart hus!! Ser jätte fräscht och fint ut med det vita och den lite mörkare parketten:) Bra att veta att det finns hus att hyra om man åker söderut;) Ha det gott/Monne

Ruben sa...

Huset ser ju helfräscht ut!!! Här kommer nog att skapas många fantastiska böcker! Fina bilder, särskilt på krokusarna, vad ljus kan göra för en bild!! Glad påsk! /Ruben

Kalo sa...

Fina vårbilder! Jag gillar verkligen massverkan men många snödroppar!
Karin

Spirande grönt - sa...

Vilken härlig skrivarstuga! Både på utsidan och inuti:)

Rebecca

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Härlig skrivarlya, jättefin trappa! :o)
Visst ja, det var där du hade en sån massa narcisser...sååå läckert!
Ha det så bra,
Lydia

Inger sa...

Du har det fint, både ute och inne. Att få renoverat är en höjdare, min renovering är snart färdig och det ska bli så skönt.

Anns Gröna sa...

Förstår att du trivs och känner arbetsro i en sån miljö! Härligt vackert - och när allt står i full blom gissar jag att inspirationen är i topp.
Önskar dig och familjen en härlig påskhelg!
Ann

exklusivvardag sa...

Säger hej när jag kikar förbi din härliga blogg :-) Må så gott /Linda

Madame C sa...

Så härligt långt våren kommit hos dig! Underbara bilder - både på blommor och din härliga lantidyll.
Ha det gott, Charlotta

Lillebeth sa...

Så fint, både ute och inne. Och det där med att hyra det ska jag skriva upp! Lycka att inte ha snö! Avundsjuk! Ha det gott!

Britt sa...

Vad bra att ha ett extra hus för skrivandet och kurser //Britt

Sjöormen sa...

Oh, vad härligt det ser ut! Riktigt mysigt.
Älskar att se det spira i rabatterna, har precis flyttat så jag vet inte riktigt vad det är som spirar i mina rabatter... Men det gör det bara extra spännande!

Trädgårdsturisten sa...

Åh, vad fint. Och så många vårtecken. Jagade precis nu, innan jag skriver det här iväg ett rådjur som stod och stirrade på mina tulpanblad som uppenbarat sig under snötäcket som smält sista dygnet.

Och du, vilket snyggt trappräcke!! Lite avundsjuk faktiskt, men mest vill jag säga att jag är imponerad över renoveringen.

Ses

Inreda Ute sa...

Jag bor bara 20 mil norr om dig men våren har inte alls kommit lika långt här. Snödropparna blommar men inget mer. Påskliljorna har precis börjat sticka upp, men kärleksörten har kommit ungefär lika långt.

/Inreda ute