söndag 31 maj 2015

Pioner sökes

 Nu börjar den härliga piontiden! Först ut hos mig är svavelpionen med sina härligt ljusgula blommor. Den fascinerar mig lika mycket varje år.
 Jag älskar också buskpioner av olika slag, inte minst Gansu-gruppen, eller som de kallas Rockii-pioner. Den här är plåtad hos en god vän.
Hemma har jag den här tegelröda småblommiga buskpionen, Paeonia delavayi. De blir olika röda och kan även vara gula och allt däremellan. Min doftar underbart av gröna äpplen, men har också ett väldigt vackert bladverk och söta små blommor.
Då jag har planer på att skriva en ny pionbok så letar jag med ljus och lykta efter vackra trädgådsmiljöer med pioner. Har du en sån trädgård och kan tänka dig att visa den för mig (och min kommande bok), eller ett tips om någon, så mejla mig gärna på eva(at)robild.se Gärna i södra halvan av landet.
Varmaste hälsningar
Eva

3 kommentarer:

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Så vackra, tror jag måste skaffa flera pioner! Ingen fin pionträdgård tyvärr ;)
Ha en bra vecka, kram Ewa :)

Maribel sa...

Så fina Pioner, Rockii är helt underbar. Mina har inte slagit ut än, men den som väntar på något gott...
Ha en fin dag!

an angel at my table sa...

Älskar också Rockii-pioner. En trädgårdsvän hade med sig ett fång till mig för några år sedan och doften var otrolig. Vilken upplevelse. Men jag har svårt att hitta dom i handeln! Min som jag har står och stampar och växer inte som jag skulle önska men hoppet är det sista som överger en! Tålamod! Allt gott Mari