fredag 5 juni 2015

Utflyktstider

Idag, fredag, ska jag på Trädgårdsrundan i NV Skåne. Det är alltid givande att besöka privata trädgårdar. Men jag vill också tipsa om ett annat evenemang som pågår helgen ut, nämligen Mit hjem er mit Slot i Köpenhamn.

 Det hålls i Frederiksbergs Have där Danska trädgårdssällskapet har en underbar trädgård. Bland annat finns de här vitblommande blåregnsbågarna där. De hade inte riktigt slagit ut igår, så lördag-söndag lär bli perfekt för dem.

 Här finns också vackra azaleor, pioner och udda träd och buskar. Själva utställningen/mässan är utspridd i parken så man kommer runt och får se det mesta.
 Inte så mycket stadsodling tyvärr, men det här höjde humöret på en pallkrageentusiast som jag.
Om vem vill inte ha en bronsskulptur av en kålkvinna som Jytte Hoeg har gjort. Först gör hon en avgjutning av äkta kål, det är väl därför de ser så levande ut.
 Petunior är mitt nya måste i år. Det finns många härliga färger och kombinationer som inte är så skrikiga.
 Elegant på danskt vis.
 Buketter med känsla av vilda blommor. Gillar!
 Vackra blomstermotiv är jag väldigt svag för, kanske för att jag inte kan rita själv.
De svarta blommorna tar också stor plats i den danska designen. Men här finns också färgglatt och sobert blått och grönt. Något för de flesta smaker. Det är mycket prylar också - keramik, loppis och antikt, kläder och diverse tillbehör. Tyvärr inga idéträdgårdar, men det är ändå roligt att se något annat än det vi brukar se i Sverige.
Allt som allt en positiv känsla (kanske var det vädret också eller hylleblomssaften jag drack sittande i skuggan). Men ta med kontanter - danskarna är som vanligt usla på kortbetalning och de har visserligen sin egen variant på swisch, men den funkar inte för oss svenskar.
Här är länken till dig som är mer intresserad: http://www.slotsudstillinger.dk/4
Allt gott,
Eva

4 kommentarer:

Stein sa...

Her var det mye fint å se og som gjerne kunne finne vei til min trädgård! :-)
Takk for slike inspirasjonsbilder. Jeg hadde aldri hørt om dette vekstmarkedet i Köbenhavn før. Ha en fortsatt riktig fin dag
Stein

Jenny sa...

Vilken underbar kålkvinna! Vill ha!!!

Maribel sa...

Petunior har inte varit min favorit, men gillar dem mer och mer, det började med de svarta, som är otroligt fina, i år har jag fått en kruka med både lime och svart. Urtjusigt.
Ha en skön helg!

Carina/I Vått och Torrt sa...

Ett tips om du åker dit igen, man kan ta ut kontanter i Bröndesalen, huset med många små utställare... Av någon anledning tar alltid pengarna slut, så jag får bege mig dit varje gång ;)
Sen får man inte missa den italienska ölen, yummy!!! Mit hjem.. är ett måste varje år för mig!!!
Ha det gott!