lördag 8 juni 2013

Trädgårdsrundan 2013

 Hade en verklig heldag på Trädgårdsrundan i NV Skåne igår. 9 privatträdgårdar och 3 butiker hann min kompis Ann och jag med. Men så var vi också på resande fot mellan kl 10 och 17. Här får ni ett litet axplock. Ovan ett konstverk av slanghållare hos nr 19, Fogelberg i Helsingborg.
 Ett sprillans nytt trädäck i samma trädgård.
 Här fanns också mycket kul för barnen, här hade jag själv gärna pausat framåt eftermiddagen.
 Fiffigt klippt häck hos nr 25, Olsson i Helsingborg.
 Underbar blodlönn i samma trädgård. Här fanns mycket formklippt och roliga vedartade växter för övrigt.
 Hos Eronn, nr 17, i Ramlösa föll jag pladask för den här fiffiga bänken. Brädorna bakom står helt lösa, bara lutade mot väggen. Här var det skönt att sitta. Skall härmas!
 En limegrön gleditsia 'Sunburst' var ett av många fina inslag i den här trädgården, en av rundans absoluta guldkorn!
 Mina ögon är för tillfället väldigt inställda på pioner, och den här rosenpionen undgick inte att bli fotad. Samma trädgård som ovan.
 Ute på landet besökte vi nr 1 Månsson som hade det här bedårande växthuset.
Växthuset stod längst ner i denna välskötta och gammaldags perennträdgård med kastanjestaket och fina, friska buxbomshäckar.
 Nästa lantliga idyll, nr 2, Falehus, var fortfarande in "working progress" - massor av projekt som väntar på att färdigställas, men det annorlunda tegelgolvet med rester från Skrombergaverken var ett udda inslag som jag gillade.
Och i en makalöst vacker trädgård som sluttade ner mot Rönneå i Ängelholm, nr 82, fastnade kameran för den praktiska och sinnrikt konstruerade komposten.

De trädgårdar som inte kom med i bildkavalkaden hade ändå något att ge - allihopa var nya för mig i år. Härligt att bli så inspirerad i både stort och smått. Och sen är det så skönt att komma hem ;) även om det väntar lite trista saker som kanthuggning av gräsmatta så måste jag ju också gräva ner mina nyförvärv. Det är alltid lika kul! Vi besökte Mellanmossen, Rycketofta och Gånarps lilla Gröna - alla tre mycket besöksvärda små plantskolor/handelsträdgårdar för den som är ute på vägarna. Idag hade jag inte tänkt åka, men en liten runda hemma i Höganäs blir det nog ändå. Mer info om Trädgårdsrundan finns på http://dintradgard.org/index.html Om ni undrar över siffrorna, så stämmer de överens med numret på kartan som varje trädgård har fått!
Go tur!
Eva

5 kommentarer:

Monica sa...

oh härligt med trädgårdsrunda tack för titten , så inspirerande. ha en go söndag kram Monica

Den passionerade trädgårdsturisten sa...

Tack för titten. Såå fina trädgårdar och mycket tips. Hej svejs från Ann

Lenas Trädgårdsrum sa...

Tack för Trädgårdsturen och fina och inspirerande bilder!
Ha det Gott!

1906 kvm sa...

Åh, härlig inspiration! Kan bli att jag härmar med fatboy (har en likadan hemma som bara är i vägen) och sänghimmeln från ikea. Skönt chill-läge för barnen!

Ranunkel i rabatten sa...

Oj så inspirerad jag känner mig nu för lördagens öppen trädgård här i Huddinge/Botkyrka trädgårdsförening! Nu gör det inget att det ska regna.