torsdag 20 juni 2013

Essensen av Småland

 För mig är Småland skog, sjöar och trollsk stämning. Allting hittade jag hos poeten, konstnären och trädgårdsprofilen Marianna Agetorp när jag besökte hennes Stensjöäng förra veckan. Här har hon och maken Anders bland annat skapat en skogskatedral bland granarna. Mäktigt och andaktsfullt!

 Vid sjön har Marianna en brygga där det är underbart att sitta och bara ta in lugnet, följa fåglarnas flykt och lyssna till ploppet när grodorna hoppar i vattnet.
 Ibland tror jag nästan att hon är ett väsen, Marianna och jag blir osäker om hon verkligen kommer att fasta på bilden där hon går på den mjuka mossan mellan de gigantiska stenarna i skogen som omger hennes hem. Henne kan man prata med om natur, trädgård och livet, men också vara tyst med och ändå känna djup samhörighet.
 Men hon har humor också. En diskokula är inte vad man väntar sig på stenen i skogen.
 Jag besökte Marianna för att hämta några av hennes böcker som jag nu har fått möjlighet att sälja i min webbutik, www.robild.se. I samlingen finns en rad vackra och tänkvärda trädgårdsböcker som på många sätt anknyter till min egen En lisa för själen (som ju är slutsåld). Helande trädgård av Marianna är ett bra läsval tills jag får möjlighet att ge ut en ny bok i ämnet - det är på gång men dröjer nog ett par år. Trädspeglingar är en fantastisk presentbok och Bönbok för utmattade är perfekt att ta fram och läsa en sida ur när man behöver kraft.
Allt gott,
Eva

3 kommentarer:

Berit sa...

ÅÅ verkar vara magiskt där.
Ha en underbar dag och en trevlig midsommar!!

Plantebegejstring sa...

Netop det Småland jeg elsker og ikke kan undvære som semester-sted. Dog også områder med vilde blomster, duften af grannåle og myg.

Tak for kigget og skøn helg fra
Katinka

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Ja, det ser verkligen fantastiskt och trolskt ut.
Ha en fin fortsatt midsommar!
/Annika