onsdag 19 juni 2013

Pioner att besöka

 Hej! Har lite bråttom ut i trädgården (jobb!!) men måste bara tipsa er om pionparadiset på jorden. Det blommar nämligen som allra bäst nu hos Cecilia Sundholm i Tvååker mellan Varberg och Falkenberg. Hon har samlat historiska pioner (de flesta från före 1905) i en fantastisk, nyanlagd trädgård.
 Jag gick loss med kameran igår och förälskade mig i den ena efter den andra.
 Visst vill man bli en myra och krypa in bland svandunet i de här väldoftande pionerna?
 Allt verkar blomma samtidigt i år och därför är det en makalös upplevelse att promenera runt i hennes trädgård. Här finns också historia irisar samt många spännande träd, buskar och perenner.
 Cecilia Sundholm träffade jag första gången för att skriva om henne till min pionbok. Detta är dock en helt ny trädgård som påbörjades 2008. Läs mer om Cecilia och hennes skapelse på http://www.ceciliasdesign.se/CeciliasDesign/Start.html Nu under pionblomningen är det öppet nästan varje dag. Skicka henne ett sms och få besked om när du kan komma. (En liten plantskola finns här också.)

Att Cecilia är trädgårdsdesigner går inte att ta miste på. Inte heller att hon älskar sten. Och jag älskar det lilla huset, som en amerikansk logde - så inbjudande!

Pionboken är slut på förlaget, men går fortfarande att köpa via min hemsida www.robild.se, då jag har några exemplar kvar.
Ha en underbar dag och en fantastisk midsommar.
Eva

3 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Tack för tipset;) Ha det gott/Monne

Carina sa...

Ja, tack för tipset. Den första bilden är på pricken något jag saknat. Nu ska jag försöka få till ett besök där snarast.

Jenny sa...

Åh, du visar också pioner. Det dröjer ett tag innan mina slår ut, njuter av andras så länge.

Trevlig midsommar,
Jenny