söndag 3 juni 2012

Aklejafeber

 Det måste vara ett akleja-år i år. Vart man vänder sig blommar aklejorna som tokiga - den ena vackrare än den andra. Jag kan inte välja favorit, utan bara njuter av mångfalden och färg- och formrikedomen. Håll till godo!
 Vit liten nätt skönhet. Vacker var som helst, men tänker att den blir perfekt i halvskugga eller kvällsljus!
 Randig och lagom rufsig. Godis!
Denna blå går inte heller av för hackor. Superfin tycker jag!
Fortsatt skön söndag. Själv drar jag ut en sväng på Trädgårdsrundan och sen är det jobbresa ett par dagar. Det kan därmed bli lite glest mellan inläggen, men ni får se sedan!
Hälsningar
Eva

14 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund sa...

Underbart med så många olika skönheter! Jag gillar dem jättemycket.
Ha det gott.
Kram Maria

Nora sa...

Aklejor kan man inte ha för många av eller tröttna på. Här sparas varenda liten självsådd akleja och det är lika spännande varje gång att se vilket utseende de får:-)

Fia sa...

Mmm, dom är fina. Och jag har inget emot att dom ploppar upp lite varstans, dom kväver ju inte direkt något annat och får alla mina rabatter att hänga ihop med lite aklejtema ;-)

Pilgrim sa...

Har aldrig riktigt förstått mig på aklejor men nu när jag ser dina bilder ser jag dom på ett annat sätt. Måste titta lite till, tror jag.
Ha det bäst!
Kram Hélena

gunsan sa...

Aklejorna är verkligen fina i år.Har massor på gång nu och många blommar .MVH

Fagras trädgård och tankar sa...

Slösaktig blomning och varierat utseende; de är bra fina Aklejorna. Jag har själv fått upp ögonen för de små. Ska bli spännande att se hur korsningarna kommer att se ut om några år. Ha en bra dag
Johanna

Mycket annat & lite betong sa...

Ja, jag tror också att det är ett akleja-år!
Vi har dem överallt, till och med i skarvarna mellan plattorna. Och nya färger dyker upp. Mycket vackert! Din lilla vita var söt.

Trevlig kväll!
Agneta

Veronica sa...

Jag har flyttat om mina frösådda ut i rabatter idag. De är så fina och gracila tycker jag. Önskar kunna se in i framtiden vilken färg de får så jag kan plantera dem i "rätt" rabatt ;)

Veronica

Lenas trädgård sa...

ÄLSKAR också Aklejor, hittade många fina färgvarianter hos dottern i kväll. Vill jag naturligtvis norpa med hem! Tycker de enkla är vackrast, gärna stooora blommor med en kontrastfärg ute i kanten, Mums!
Ha det bäst bland de dansande favoriterna!
Lena

♥EL♥ sa...

Jag vill ha en allvarlig släng av aklejafeber i år! Ska jobba hårt på den .... febern alltså.
/Eva Linnea

Moa sa...

Håller med dig.. det måste vara aklejornas år.. hos mig är det extra stora och höga i år.. har nog aldrig haft så rik aklejblomning som i år, ljuvligt! Tack för tipsen på ställen på rundan, var hos Lottie och nu har jag glömt namnet men hon som bodde med utsikt över skälderviken och som du skrev, en utsikt.. att dö för.. o det var verkligen träffande. Kram o ha en fin vecka.. /Moa

Maria sa...

Åh så fina!
Jag älskar Aklejor, min absoluta favoritperenn!

Camilla sa...

Härliga Aklejor! Jag tycker om dem men de flesta ryker bort förr eller senare. Det kommer ju nya. Det är roligt när man hittar lite variationer, oftast försvinner de finaste som man sått tycker jag.

Camilla

Solsippan sa...

Åååh, jag blir grön av avund!! Själv är jag ny i min trädgård och har letat efter aklejaplantor på handelsträdgårdarna här omkring, men de tog slut redan första dagen de kom. Populära sötnosar, de där.

Jag får väl bara ha tålamod och driva upp några från frö nästa år istället.