tisdag 26 april 2011

Nässlans Dag på söndag
Årets händelse i den lilla byn Hässlebo utanför Jonstorp i NV Skåne äger rum på söndag den 1 maj kl 13-16. Jag talar förstås om Nässlans Dag som arrangeras för sjätte året i rad. Som vanligt bjuds det på nässelsoppa efter Nobelmiddagens recept och vi "Nellor" visar hur man gör garn, papper och annat med nässlor. Vi håller också öppet i nässelcafét, där det dock inte serveras något kaffe utan endast nässelte och nässelkakor.

Vi har också lite försäljning av de produkter vi skapat av nässlor under året som gått. Här hittar du en länk med karta till Gamla Södåkravägen 155, Jonstorp där vi håller till.

Varmt välkomna!
Eva och Sällskapet Nellorna.

5 kommentarer:

Fagras trädgård och tankar sa...

Jag vet inte riktigt vad jag tycker. Här river och sliter jag bort nässlorna med världens kraft. Senat hittade jag en insnodd pionplanta. Grr! Men det kanske är dags att "sova med fienden". Livet blir ju enklare på så sätt.
Ha en fortsatt trevlig kväll!

cat sa...

Mmmmm jag hade min egen nässeldag i går ;D Efter dina inspirerande inlägg förra året vid denna tiden har en ny era tagit vid här i huset. Ingen nässla går säker längre. Ha de gott. Catarina

Elisabeth sa...

Jag måste erkänna att trots att jag hört så mycket om nässlans läkande effekter har jag aldrig smakat något. Mest tror jag det beror på en osäkerhet om var man bör plocka nässlor och hur de bäst tillagas. Men nyfiken är jag och vilket underbart evenemang. Varmt lycka till med detta från en fd skåning

Lisa sa...

Å vad synd att det är så långt ! Jag hade gärna tittat dit, är en stooor nässelälskare. Vilken fantastisk växt ! Första soppan åt vi i helgen, MUMS ! Nu ska jag bara försöka hinna frysa in och torka också för senare behov. Ha det gott !
Lisa/Lisas trädgård

Linda sa...

Blev så glad när jag fick höra att ni tillägnat en egen dag i min dotters ära...Hon heter Nella:-)
Skämt åsido, vi kommer i alla fall till Hässlebo i eftermiddag och ser vad ni har att visa upp. Givetvis följer vår "Nässla" med.