lördag 5 mars 2011

Något lånat, något fått, något gammalt, något nytt, något blåttDet är nästan som att välja ny brudutstyrsel, det där att nosa reda på vilka trender som gäller för trädgården just nu. Var på Skånsk Trädgård i torsdags och här är ett axplock bilder. Jag gillade stöket i den här montern, kanske för att collaget påminde mig om dem jag brukade göra när jag var ung. Tänk att göra något liknande med fröpåsar.Det är något visst med dörrar, är det inte? Dessa med rosor på hos Carima var fina tycker jag.Ja, och här är det nötta, skavda och till synes ärvda (dessutom något blått...) Visst har man sett det förut och så, men jag gillar det i alla fall, särskilt ihop med alla fräscha vårlökar.Ska man ta pulsen på trenderna ska man alltid snegla på Svenska Moderådet som har fingret högt upp i luften och vet vad som är på gång. Här har de samarbetat med Mäster Grön och gjort en 70-tals inspirerad monter med gröna krukväxter typ monstera. Man är väl gammal som inte faller pladask. Snyggt genomfört ändå tycker jag. Dessutom fick de mig att känna mig väldigt inne eftersom de bjöd på pelargonkaka. (Vem hade det på bloggen för ett par veckor sedan redan?)Och den här flätade stolen i pil (som faktiskt börjat slå små skott!) hade jag väldigt gärna haft hos mig. Tydligt att gränserna mellan inne och ute blir allt mer flytande.Och att det är inne att vara ute slår moderådet fast i nästa monter som går i svart och vitt och ska tilltala min generation (60-talisterna). Och ja - jag drömmer om en hammock med lika skönt gung som den vi hade hemma på 70-talet, men i denna betydligt snyggare modell.


Var det inget folk på mässan undrar ni kanske, men vi i pressen släpptes ju in lite för tidigt innan publiktillströmningen börjat. Här i Allt om Trädgård monter stod tre välbekanta personer. Snygga formgivaren Cecilia Tukiainen (här med ryggen mot kameran) som gör vackra vepor bland annat, söta och duktiga Liv Göransson från Hedentorps plantskola och tjusige Peter Nilsson, keramiker från Kullabygden som drejar mina favoritkrukor.
Ja det skulle väl till Nordvästskåningar för att göra något riktigt bra i Malmö ;)
Allt gott!
Eva
Om jag shoppade? Så jag shoppade! Sättpotatis, pluggplantor, rosmarin, julros och lite annat smått och gott. Det drar verkligen i trädgårdstarmen så här års!

20 kommentarer:

Frøken Solhat sa...

mmmmmmm......nyder, nyder, nyder :0)

Her er der desværre ingen messe, men jeg fik fingrene i jorden sådan helt rigtig her i eftermiddag ;0)

Knus Dorthe

Sussi / Sussinghurst sa...

....hvorfor har vi ikke sådan nogen messer her i Danmark....(jeg tror ialtfald ikke at vi har). Vældig flot det blå skab. Også jeg lavede collager som ung, døren på mit ungpigeværelse var en stor collage med dejlige farvestrålende billeder fra ugeblade....jeg ville nok ikke blive så populær hvis jeg begyndte at dekorere dørene her i huset :-)

Helena sa...

Ibland är man ute ibland inne :-)
Ja alltså även trend mässigt!
Jag är fasst i det rostiga träsket:-)o det trivs jag i!!!
Kram från mig!

Marina sa...

Jag kunde knappt fota alls för där var folk ivägen hela tiden idag. Hm..
Dina bilder är fina!

Kram!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Va kul att få se bilder! Mera, mera!! ;) Gillade också moderådets montrar. Men nog mer den gröna än den svartvita... Men så är ju grön den absoluta favoritfärgen också. Shoppa loss i trädgård lät riktigt skoj. Hoppas jag får göra detsamma i nästa helg ... ;)
Kramar!

Alen Trädgård sa...

Det är ju inte utan att man verkligen längtar till lite varmare väder nu så att man kan börja att använda altanen:) Där blir det att väva ihop inne och ute på ett bra sätt:) Härligt att få kika lite på mässan härifrån närjag inte kunde vara där personligen:)) Ha det gott/Monne

Inger sa...

Kul med trender och trädgårdsmässa:)
Kram

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Kul att se dina bilder Eva.
Förra våren var vi nere men i år blir det Älvsjömässan istället.
När det gäller trender hittar man nog ett och annat som passar ens eget sinne och då är det svårt att inte falla.
Krukorna kan jag absolut inte motstå.
Fortsatt trevlig helg
Birgitta

Möllebacken sa...

I år var det verkligen tryck på mässa, så mycket folk. Men jag har haft det trevligt och fått mycket inspiration.
Ha en fin fortsatt helg.
Pella

Rose Garden Malevik sa...

Hej Eva
Va kul att få se lite från Mässan :)


B
L
O
G
G
P
A
R
T
Y
T

fortsätter........
redan mängder med fina bloggar..
VÄLKOMMEN
Håkan

Eva Linnea sa...

Nu längtar jag ännu mer till torsdag då jag ska på Kistamässan! Härligt inspirerande bilder. Nyss hemkommen från Nöbbele där våren hunnit betydligt längre än i Stockholm.
Kram från Eva Linnea

Charlotta sa...

Visst var det trevligt att gå på mässa! Roligt att se pelargonian som alltid verkar lika aktuell. Trevlig blogg du har med mycket inspiration. Jag har precis startat min blogg som ska handla just om trädgård, inspiration, trender mm. Kommer att göra flera inlägg om mässan med olika infallsvinklar framöver. Ser fram emot att följa din blogg!

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Roligt att se bilder från mässan!
Den första röriga montern är för mig just bara rörig... Kan man verkligen hitta något slags lugn där? Fast alla är vi ju olika :-)
Älskar däremot miljöerna i bild 2 och 3! Gamla saker och växter passar alltid ihop.
Ha det gott. /Ingela

Gunilla sa...

Härliga bilder från mässan.
jag har lite långt dit så jag hoppas få lite tips och ideer från er som varit där.

Pelargonierna skulle jag ha köpt av för de jag haft i förrådet i vinter har inte klarat sig. Handhavandefel kan jag tro.

Ha det gott
Gunilla

Kristina Bonander sa...

Kul om hammoken dyker upp igen i trädgårdarna! Inte den där klumpiga i trä från 70-talet utan hellre, som här, en smäckrare i metall, med sköna dynor och ett svalkande tak! Vid sidan om hängmattan är hammoken ett toppenalternativ till våra liggstolar som vi alla håller oss med!
Hälsningar
Kristina

Ruben sa...

Man får inte ha "ögon känsliga för grönt" om man ska följa Svenska Moderådet! Men, det var en kul monter!!
/Ruben

Cilla sa...

Visst var det en trevlig mässa! Härliga bilder, jag håller med dig ang den gröna färgen! Lite skrikigt!

Cilla♥

Merja sa...

Kul att se bilder från mässan. Gillade också dörrarna med rosor!!
Ha det gott

Gunilla sa...

En trend jag la märke till på mässan var att använda jättestora tekoppar att plantera i istället för krukor. Kul!

Spirande grönt - sa...

Trevlig mässguidning, tack för det!:)

Go´kväll,
Rebecca