onsdag 30 mars 2011

Mera mässa

Äntligen har jag hunnit samla mig för att visa några fler bilder från mässan. Alla i det här inlägget är tagna bland inspirationsbalkongerna. Det jag spontant gillade bästa var den här montern. Troligtvis för att den andades lugn bland allt folk och alla prylar på mässan. Jag gillar fortfarande färgskalan och björkstammen i hörnet, men tycker kanske ändå att det är lite för lite blommor för att skapa en balkong i min verklighet. Det är förstås svårt att skapa sommarstämning med det begränsade urval av växter som finns så här års, men här är det trots allt en del odlarkänsla vilket jag uppskattar. Och så älskar jag gamla trälådor. Det här växtskåpet tycker jag också om, även om jag undrar om det kanske varit bättre med kanalplast i taket för att växterna ska få tillräckligt med ljus. Men det beror förstås på var man placerar det. Snyggt är det i alla fall. Här var det soligt och glatt. Undrar om inte gult är en modefärg. Men även om pelargonen är läcker så är det för mycket strandliv över den här för min smak. Gulligt, blommigt, rutigt och färgstarkt. Allt på en gång. För mig blir det bara för mycket - inte minst i mässvimlet som redan svämmar över av den här sortens montrar. Här är det färgstarkt på ett mer smakfullt sätt tycker jag. Urläckra stolar - men ta bort madonnan, hon hade passat bättre någon annanstans. Förra året spådde jag att svart en den nya trendfärgen, och se så snyggt växterna framträder mot en svart vägg. Lite mer svart ska jag verkligen försöka få in i min trädgård i sommar.

Här är en annan av balkongerna som gick i mörk färgskala. Jag tycker det skapar ett lugn och en skön känsla. Men hallå - balkonginspiratörer - är det inte en trädgårdsmässa i första hand? Var är fokuset på det som växer???

Allt gott,

Eva

PS. Dags för föredrag igen. "En lisa för själen" imorgon torsdag den 31 mars kl 19 på Kulturhuset Fyren i Kungsbacka. (Nästa vecka Landskronas tur!). Vore kul om ni ville komma.

10 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Tycker verkligen att du har träffat huvudet på spiken när det gäller kommentarerna även om jag kanske inte håller med dig till 100% på allt;) Vad synd att jag inte kan komma till Kungsbacka i morgon, det hade varit trevligt men jag fyller år (ojämt) och det blir lite kaffe här hemma och då är det ju inte så snällt mot gästerna om jag inte är hemma;)) Ha det gott/Monne

Scilla sa...

Vi har tagit en del lika dana bilder ser jag... Det slog mig också; var är alla växterna? Jag tror att många vill möblera fram en trädgård eller balkong - det går ju bra mycket snabbare än att odla (även om det också var en tydlig trend)... Är dock mycket nöjd med min första trädgårdsmässa.

Kram,
Stina

Inger sa...

Precis, svart är snyggt och lugnande:)
Kram

Merja sa...

Blir så glad när jag får se bilder från mässan! Då får jag en liten inblick fast jag inte var där:) Växtskåpet föll mig i smaken och det svarta skåpet.
Tack för visningen!

stallnilsen sa...

Her var det mye kjempefint fra messen :)
Ha en fin dag, Lisbeth;O)

Elisabeth sa...

Det var flera fina och inspirerande bilder. Jag har aldrig varit på trädgårdsmässa.Det skulle man kanske prova på. Idag har jag varit på en mässa för ungdomar i Ung Företagsamhets regi, dag X , i Växjö.Lycka till med föredraget ikväll torsdag.Jag älskar boken, men det vet du ju redan.

Cecilia - Vi tre o trädgård sa...

Roligt att våra vänner med systernamnet Vi två & trädgård skapat en så finstämd balkong. Jag tyckte mycket om det spaljerade äppelträdet. Allt gott Eva! Cecilia

Kreativa Trädgårdar sa...

Ja den var riktigt härlig balkongen som Vi två och trädgård skapat. Jag gillade de Medelhavsinspirerade plattorna och funderar på att göra något liknande på min balkong för att ha som planteringsplats. Tack för en trevlig föreläsning på mässan hälsar Caroline

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

jag tyckte också väldigt mycket om balkongerna på mässan. Mina favoriter var just den du visar överst och den med de svarta hyllorna..... Men alla balkonger var inspirerande!!!

Ha en fin helg!
Kram
CHarlotte

Linda V sa...

Så nära och så långt ifrån, kunde verkligen inte komma iväg till föreläsningen igår kväll. Trist för mig. Hoppas det blev fullsatt!