lördag 26 februari 2011

Upphöjd odlingJag gillar när folk hittar lösningar på sina problem. Ulla och Thorulf Löfstedt har skapat en odlarbänk, för dem som vill slippa böja sig när de odlar. Dessutom är det snigelfritt.De kommer att vara på mässan Nordiska Trädgårdar den 24-27 mars för den som är mer nyfiken. Det går förstås också att läsa om dem på deras hemsida Odlarbänken. Borde vara en självklar investering på alla äldreboenden tycker jag, men säkert kan många också ha glädje av dem i sin trädgård.
Lycka till med er uppfinning!
Och alla ni andra också - ha en skön helg,
Eva
PS. Jag kommer i år att ha tre föreläsningar på mässan torsdag, fredag och lördag - så håll utkik! Jag återkommer med detaljinformation när det närmar sig.

15 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Verkligen kul med kreativa och idérika människor:) Ha det gott/Monne

Börje Nordh sa...

Har själv en Odlarbänk på uteplatsen. Sallad och rädisor hela sommarn. Lättodlat utan krökt rygg.

Helena sa...

Vilken bra idé o tänk om äldre kunde få odla på äldreboendet:-)Tänk att ha odlat ett helt liv o sen kanske inte orkar mer o få väcka det till liv igen!!!Det låter härligt tycker jag!
Tack för kommentaren hos mig!Jag tycker mycke om att höra olika sätt att tänka kring något :-)
Kram från mig!

Britt sa...

Bra idé den borde gå hem //Britt

Inger sa...

Smarta lösningar:)
Önskar att jag hade tid att åka på mässan, men tiden räcker inte till i år heller...
Kram

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Det där såg ju riktigt smart ut!!! Härligt när det kommer fram kreativa lösningar så att man kan fortsätta med sitt intresse även om det uppstår utmaningar.

Kram
Charlotte

Furulunden sa...

Praktisk og ikke minst godt for den som har litt trøbbel med ryggen:)

Peter Gaunitz Landskapsdesign sa...

Jo, jag tror mig också ha uppnått odlarbänksåldern, åtminstone ryggslutet mitt. Klok idé alltså. Oj, vad du föreläser Eva! Kommer du till mässan Skånska Trädgårdar i Malmö i nästa vecka också?
Ha det fint! Peter

karina sa...

Hejsan!
Riktigt smart och även bra till balkongodling. Ska prova på att göra en båge av stängseltråd till drivbänken så tack för den idén. Körsbärsblom är så vackert och vi har två stora, men grannens enorma träd är en vacker syn från oss också. Ha det gott, Karina.

Anita sa...

Mycket praktiskt och dessutom snyggt. Jag kommer att kolla in dom på mässan. Kommer att hålla utkik efter detaljerna runt dina föreläsningar. Har jag möjlighet kommer jag att komma och lyssna. Har tagit hela fredagen den 25 mars ledig för att åka på mässan tillsammans med en väninna. Som jag längtar! Ett riktigt vårtecken.

Cecilia - Vi tre & trädgård sa...

Varmt tack för din inbjudan Eva! Vi kommer gärna förbi! Men först ska vi spana efter dig på mässan... :-)

Ester sa...

Jättesmart! Kul med kreativa människor!
Må så Gott!
Ester

M/S Design sa...

Mycket bra,skulle underlätta för många.
Ha de bra
Mariana

Lisa sa...

Verkar fantastiskt praktiskt, jag skulle gärna ha en hel rad i mitt tunnelväxthus, tänk så skönt att slippa kröka rygg hela tiden.
Lisa/Lisas trädgård

Humlans Lott sa...

Det där är fiffigt! Var och strosade i koloniområdet i Simrishamn för nån sommar sedan, där var det en lott som hade satsat på upphöjda jordgubbsodlingar. Också fiffigt tyckte jag!