fredag 25 februari 2011

Hanamilängtan


Jag drömmer mig tillbaka några år, till 2008 då jag var med familjen i Japan. Där ägnar man våren åt att vänta på att sakura ska börja blomma, dvs körsbärsträden, Utvecklingen följs dag för dag i samband med väderleksrapporterna i TV! När blomningen når Tokyo går hela stan ut, många av dem till Uenoparken, för att ägna sig åt den ädla konsten hanami = titta på blommorna.Och är man bara något barnsligare lagd så kan man köpa sig en Hello Kitty-bukett i närmsta blomsterstånd för ett par tusen yen. Jag tar vad som helst, bara körsbärsträden slår ut snart!
Allt gott,
Eva

18 kommentarer:

Ina sa...

Det virker som lidt langt væk her i kulden. Men det bliver skønt, når de blomstrer. Vi burde gøre ligesom japanerne og virkelig give os tid til at nyde blomstringen. Jeg har hørt, at det næsten er som en nationaldag i Japan ;-)

Hilsen Ina

Alen Trädgård sa...

Vilken underbar tradition;) Något liknande skulle vi anordna här i Sverige:)) Det måste ju vara en sagolik känsla att vandra i en hel park full av blommande körsbärsträd:) Ha det gott/Monne

Anna Vattenkanna sa...

Detta är KULTUR anser jag. Den japanska trädgårdskonsten har den status som just trädgårdskonst förtjänar. Japanerna har en liknande tradition på hösten när "alla" ska titta på lönnarnas sprakande final.

Jag hoppas att dessa kultiverade traditioner får leva kvar för evigt!

Kram Anna Vattenkanna

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Härlig tradition, tänk att ha den här i vårt avlånga land...med början här i söder och sedan skulle det kunna gå som en löpeld norrut. :o)
Ha det fint,
Lydia

Frøken Solhat sa...

Åh ja....... kirsebærblomsterne......dem havde jeg rent glemt - tænk at det kan lade sig gøre :0) De forstår at fejre de japanere.

Hello Kitty !!! Ja hvorfor ikke ;0)

Knus Dorthe

Katarinas trädgård sa...

Åh vad härligt, det måste ju vara en underbar upplevelse med alla blommande körsbärsträden! /Katarina

ANKAN sa...

Hej!

Snart är arbetsdagen slut och jag ser fram emot att få sätta mig på pendeln och i lugn och ro läsa senaste nummret av Allers trädgård.

Nu är helgen nära! Hoppas du får en riktigt bra helg!

Kram ANKAN

Ruben sa...

Mitt barnbarn är Hello-Kitty-fierad utav bara den! Men det är ju en annan historia! ;-) Såg inte katten, förrän jag klickade upp bilden.
Ha det gott!
/Ruben

Frodo sa...

Hahaha... de är helt Hello Kitty-galna. Jag som får spel när jag är i klädaffärerna och det enda de erbjuder till tonåringar är Hello Kitty... suck!
Men körbärsblomning är något helt annat!

Kristina Bonander sa...

Ja, körsbärsträden är fantastiska! En Japanresa skulle inte vara dumt att göra. Jag skulle gärna se japanska trädgårdar på ort och ställe, så att säga.
Hälsningar
Kristina

Glädjekällan sa...

Visst är det vackert.
När jag besökte Japan, Kyoto, var det i oktober, men trädgårdarna var underbara då också.
Ha det gott och trevlig helg
Birgitta

Helena sa...

Härlig tradition!I min lilla trädgårdsförening har vi som tradition att vi bjuder in till fika när nått speciellt blommar.Jag hade buskpion fika,Carro grönlilje fika o Lena grodfika!Det var ju ingen blomma men en händelse i sig då hon länge pratat om att köpa en 'kitchig grodfontän'!!!Trevlig helg!

Maleviks Rosenträdgård sa...

Hej Eva
Jo Du,,,,,Nu längtar man allt lite....
Hoppas allt e väl
å missa inte¨

S
A
T
U
R
D
A
Y


S
H
O
W

O
F
F

imorgon......
VÄLKOMMEN att vara med :)
Håkan

Inreda Ute sa...

Vem längtar inte efter lite vårvärme och körsbärsblommor! Här blåser det och är bitande kallt och man bara väntar på att hitta det första vårtecknet.
/Ulrika

Anita sa...

Vilken underbar tradition ... och vilken längtan man fick nu efter att se körsbärsträden blomma ...

Lotta sa...

En fantastisk tradition! Vi försöker härma den här hemma med en samling på vår upphöjda altan när vårt 'Acculade' blommar. Den står planterad precis intill så man kan bokstavligen stoppa huvudet i trädkronan och bli ett med alla insekterna. Härlig känsla!
Kram

Solhatten - Isas Trädgård sa...

Vilken härlig tradition .. hanami det ordet måste jag komma ihåg !
Ha det så gott !
/Isa

Cecilia - Vi tre o trädgård sa...

Tänk att ni har varit där... på riktigt... Det känns som att längtan både går bak i tiden och framåt.. ;-)