måndag 8 november 2010

LövfrossaFinns det något vackrare än trädgårdens löv med frostkantad spets? Synd att det ska vara så kallt om fingrarna när man är ute och fotograferar bara...Vi har varit borta hela höstlovet och då har körsbärsträdet passat på att fälla alla sina löv. Det tappar dem inte ett och ett som vissa andra träd, utan alla faller samma natt. Nu får jag nog ta fram räfsan, men först ska jag njuta lite av höststämningen.I växthuset hade jag satt ut fläkten och frostvakten för säkerhets skull, vilket var tur eftersom det varit minusgrader några nätter. Den har säkert gjort sitt jobb i fem år vid det här laget, pålitlig så länge strömmen inte går!Men på dagarna blir det hett där inne, särskilt en dag som idag när solen lyser skarpt. Den enda automatiska fönsteröppnare som jag lät vara kvar på gjorde sitt jobb och luftade!Och i ett hörn står stormhatten och tror fortfarande att det är oktober (det är en oktoberstormhatt). Bara att tacka och ta emot.

Underbart att vara borta, men härligt att komma hem också!
Eva

10 kommentarer:

Katarinas trädgård sa...

Hej Eva! Det ska bli intressant att höra ditt föredrag på AstraZeneca i Lund i nästa vecka, välkommen!
Hälsningar
Katarina

Gunilla sa...

Visst är det härligt att komma hem.
ja nu har du mycket jobb med alla löv, fast det är ju snyggt som det är ochså.

Här är det minus 7 grader nu när jag skriver och det har varit minus 5 hela dagen idag med sol så det har varit riktigt fint.

Ha en fin fortsättning på veckan

Gunilla

Madame C sa...

Håller absolut med! Borta bra men hemma bäst:) Men lite tufft med -6 grader i morse efter 28 på Cypern. Snabba kast så att säga;)
Oktoberstormhatten är bedårande och jag hittade nyutslagna lupiner när vi kom hem. Galet men glädjande och vackert!
Ha det gott,
Charlotta

Susie på Stjärnarve sa...

...att det är ju tur att man inte ska längre söderut än till Kalmar. Skillnaden i temperatur är ju inte så speciellt mycket och dom flesta gångerna är det varmare här på ön. Det vore jättejobbigt att komma från +26 till -6! *ha, ha*

Lenas trädgård sa...

Oktoberstormhatt, - viste inte att den fanns förrän jag såg den på en blogg för några dar sen. Vacker!, den fanns tom på den stora plantskola i närheten av mitt jobbb.Men kan man verkligen plantera den nu?, frosten finns ju av o till...o snart kommer väl snön..Tror du man kan få tag i den till våren, eller säljs den bara nu om hösten?
Häsn Lena

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Ja, i morse var det jättesnyggt ute med alla frostiga blad...de hade sådana där frosttussar som det blir när det varit fuktigt ute dagen innan det fryser...me like, synd bara att jag skulle iväg o jobba o inte hann fota härligheten! :o)

Trädgårdsdrömmar sa...

Ja huj vad det är kallt nu. Har ont i högeraxeln nu, så Ken får sköta räfsandet. Det brukar annars vara mitt jobb.
Ha det gott
Carina

Charlotte sa...

Välkommen tillbaka! Frostiga löv är såå vackra.... Det är fint med höststämning och löv i massor. Fniss... Det är väl tur att blommorna ibland inte håller sig till ramen och blommar på i godan ro... :-)

Kram Charlotte

ANKAN sa...

Ja, visst är det vacker med löv i alla former. Nya fräscha med härlig grönska, frostiga och torra.

Nu är det helt vitt här ute och jag har redan varit ute och skottat en gång. Vintern är här!

Ha det gott!

Kram ANKAN

Elna sa...

Härlig inställning till frost och fallna löv! Något att försöka tillägna sig.