måndag 2 augusti 2010

Och vinnaren är


Först ett tack till alla som engagerat sig i min namntävling - och alla ni andra som kommenterar mina inlägg. Jag är överväldigad över att så många av er håller datorerna igång denna underbara sommar, själv måste jag tyvärr säga att jag inte varit så flitig på att läsa bloggar i sommar, men jag lovar att jag läser alla era kommentarer och blir så glad för dem!

Så till min lilla tävling:


Oj vad osäker jag blev efter era gissningar på min pelargon. Jag har själv kallat den för Pelargonium laxum tidigare - precis som Sylvia föreslog - men Pelargonium carnosum är mycket snarlik. Det tipset kom från både Fagras trädgård & Tankar och från Edgar.
Efter att ha tittat på ERA Gardens hemsida lutar jag nog ändå mot att det faktiskt är en P. laxum. (Ingen av dessa vildarter har svenskt namn.)
Men eftersom jag är på gott humör eftersom det regnat i natt och nu är sol igen så får ni var sin stickling. Hör av er med önskemål om sort/art från förra inlägget och postadress på min mejl som ni hittar i spalten här intill eller via meddelande på Facebook så kommer de med posten.
Till Inger kan jag också meddela att muskotpelargon är det svenska namnet på P. x fragrans så du hade alldeles rätt!
Ha en skön dag,
Eva

6 kommentarer:

billan sa...

Missade pelargontävlingen. Men mannen min säger att det gjorde ingenting, "det finns pelargoner här så det räcker och blir över".....:)
Tack för fläderråd, jag har nu klippt bort så att det bara är ett blad på varje sticklig!
Må så gott!

Alen Trädgård sa...

Grattis till vinnarna;) Ha det gott/Monne

Sylvia sa...

Oj, tack!!
Om jag får önska mig en pellis så kanske 'Noel Gordon' då. Men absolut ingen brådis, hinner gott nästa vår också! Adressen har du ju redan!

Inger sa...

Hej!
Tack för ditt svar, visste inte...
Hälsningar Inger

Anja sa...

Hej, hej Eva!

Vilken fantastiskt fin pelargon! Själv är jag rätt nyfrälst och kan nada - men ack så underbart det skulle ha varit att vara lite kunnig och kunnat delta...Även om jag inte kan något om pelargoner (och vete f-n om jag känner så stor ambition att ens lära mig - njuta kan man ändå;))!) så faller jag för vildarterna helt klart! Birgitta i Glädjekällan är så jätteduktig och har även försett mig med en och en annan stickling och med namn på dessa!

Eva! Jag tackar dig jättemycke' för din gulliga kommentar. Den värmde djupt! Det har hänt dessutom rätt mycket (ja, allt är relativt) utifrån mina förutsättningar, men nu tycker jag att att jag har fått ett rejält helhedtsgrepp över trädgården och att det är nu som jag kan börja finlira!/Anja

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Har som vanligt missad många blogginlägg denna sommaren.
Vill bara titta in och säga: HEJ.
Och tack för den fina artikeln om mina Änglartrompeter i Drömhem.
Soliga hälsningar, Petra B.