onsdag 18 augusti 2010

En ny stjärna är född


Idag har jag varit på odlarmässa och hittat en del nyheter och trender. Det hetaste just nu verkar vara den nya höststjärnan, en släkting till julstjärnan. Den kommer att finnas ute i butik från v 38-44, alltså från och med den 20 september.

Vad tycker ni? Är den tillräckligt läcker för att man ska vilja ha denna stjärnblomma för att njuta av i september och oktober. Tror ni rosa-bandet veckan kan påverka försäljningen? Tre olika nyanser av rosa kommer den att finnas i. Hade varit väldigt kul med synpunkter. Själv tänker jag prova och se hur det känns i alla fall!


Mässan bjöd på en färgstark välkomsthälsning i form av en graffitimålad vägg med dramatiska dahlior framför.

Allt populärare blir kryddor i ampel, här en hängande rosmarin intill fotbollsstrumporna på torksträcket.


Nya chili med små svarta frukter, tänkta främst till prydnad, men går att äta om man vill.En välvuxen palettblad med läckra nyanser.Ny-gammal kan man väl kalla den här, kattsvans.Ny verbena i två färger.Recycling - återbruk - är temat som verkar hålla. (Spådde jag inte denna trend redan i min trendguide i januari?!) Lill Lindfors hade en man i byrån, nu är det väl snarare fröer som gäller.


Ännu ett exempel på återbruk, här med frosseri i gerberor.
Alltid kul att träffa trädgårdsmänniskor och kolla på blommor. Börjar bli sugen på något nytt i mina utekrukor faktiskt. Alla bilder tagna hos Mäster Grön som inte har någon försäljning till konsument men som förser butiker över nästan hela landet med växter i krukor.
Ha det gott,
Eva29 kommentarer:

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Njae, stjärnor känns för juligt för mig...väntar gärna några månader till. Men kryddor i gamla konservburkar känns helt rätt, fotbollsstrumporna mer tveksamt! ;o)
ha det så gott ,
Lydia

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Tycker (jul)stjärnor är så mycket julkänsla att det inte känns lockande att köpa på hösten, även om färgerna är väldigt fina - är svag för rosa i alla nyanser :-)
Sen tycker jag nog att rosa mer är en färg för vårblommor än höstblommor...
Hmm, kunde de inte kommit efter jul istället. Då kunde man bytat ut sina röda mot rosa i januari :-)
Ha det gott. /Ingela

Alen Trädgård sa...

Jag faller inte för julstjärnor till september även om de kallas höststjärnor:)) De är och kommer alltid att förknippas med advent och jul för mig dessutom antar jag att de är lika giftiga som julstjärnan. Eftersom jag har katter så är dessa blommor bannlysta hos mig:)) Kul i alla fall att du visar de nya trenderna så man hänger med;) Ha det gott/Monne

Lusthuset sa...

Mycket vacker färg.....men jag undrar om jag är sugen på "julstjärnor" så tidigt. Brukar hålla emot i det längsta innan jag köper den första till jul för att känna nyhetens behag. Det är bra när varje årstid har sina blommor och lite går nog förlorat av detta om man "smygsmakar" för tidigt på dem. Vacker är den i alla fall. Tack för titten på nyheterna. Kram!

♥Min Eden♥ sa...

Vilken härlig stjärna, jag som älskar rosa!! Den köper jag om jag hittar den!

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hej Eva!

Tveksam om rosa oktoberstjärna kommer in hos mig... Jag vill gärna ha julstjärnorna som en tradition vid jul... call me oldfashioned:-)

Fint reportage, tack! Återvinning, jess!

mammi sa...

Jag skulle med glädje köpa ett par stycken. Älskar både lila och rosa. Den där soffan du visade va ju bara så läcker.
Ha det så gott

Maleviks Rosenträdgård sa...

Skön soffa :)
Håkan

Gela sa...

Skulle kunna tänka mig att köpa en rosa julstjärna gärna i kombination med det rosa bandet. Mycket fint fanns det där tydligen. Gillar ju återbruk så det gamla bordet var ju extra fint. Ha en fin kväll/Gela

Frøken Solhat sa...

Smuk farve den har den høststjerne....men NEJ tror bestemt IKKE den bliver en sællert af de helt store i hvert fald ikke før sidst i november :0)

billan sa...

Inga stjärnor här tack!
Står knappt ut med dom till jul......

HelenJ sa...

Nja, julstjärnan är den enda euphorbian jag inte gillat hittills, så jag tror inte att jag tycker bättre om den för att den kommer tidigare på året. Men annars visade du många läckra växter!
/Helen

Karin - Mina Rum sa...

Jag har kvar min röda julstjärna från förra året och den har fått massor av nya gröna, fina blad. Jag skulle nog kunna tänka mig en rosa stjärna till min födelsedag i början av november. Sedan får det bli röda eller vita i december.
Ha det bra. Kram!

Inger sa...

Nej tack, jag gillar inte julstjärnorna heller. Men verbenan är jättefin:)

Sussi / Sussinghurst sa...

jeg synes også at det stadigvæk er julestjerner selv om de er rosa, så jeg vil vente til december hi hi

Klorofyllidyll sa...

Hej, jo kanske jag skulle kunna tänka mig en rosa julstjärna, lite murgröna eller njurvinda till så kanske det blir lite mindre juligt...

Verbenan var ju hur häftig som helst!

Tack för att du delade med dig av fina bilder.

MVH
Petra

rosenskära sa...

Allt som är vackert är välkommet hem till mig och jag måste erkänna att den ljusrosa varianten föll mig i smaken! Men stjärnorna brukar inte trivas hos mig - någon som kan ge mig tips på hur man ska klema med dem? Flipp eller Flopp, jag säger flipp och rosa bandet-kampanjen gör sitt till!
Lena

AnnCharlotte sa...

Passar bättre med en rosa på hösten än till jul...de senaste åren har det ju funnits alla möjliga färger till jul...men det är ju den röda man vill ha då ;)

Lena sa...

Några rosa julstjärnor blir det inte hos mej.
Jag är nog traditionsbunden och vill ha röda eller vita till advent/jul.

Möjligtvis att jag köpte rosa om jag skulle hem till någon och det en del pengar gick till rosa bandet.

Sen påverkar det ju att jag inte tycker om rosa och för mitt bästa för att dundvika den färgen på i stort sett allt.
Det finns några trädgårdblommor i rosa som jag tycker om men de är få. Tex kärleksört och bellis.

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Ja, jag skulle absolut kunna tänka mig att ha en rosa "stjärna" hemma hos mig. Jag brukar leta reda på de vit-ros till jul, men nu kanske jag kan få en helt rosa. Eller den kanske passar bättre att muntra upp sig i den mörka hösten med föresten!?
Kram

Millan sa...

Jag kan absolut tänka mig en höststjärna eller två.
Återbruk gillas mycket här men jag använder nog mer plåtburkar än gamla soffor som krukor.

Ha det gott!

Kalo sa...

Nja, jag tycker den blir för söt. Men kanske till mina döttrars rum. De gillar färgen.
Karin

Fru C sa...

Jag ska också iväg på odlarmässa idag. Det ska bli spännande. Rosa julstjärna.....vet faktiskt inte ;)

E sa...

Näe!! Jag gillar inte julstjärnor eftersom de bara är tänkta för en kort tid, inte "går" att behålla på ett bra sätt och är en stor miljöbelastning när man tar fram dem. Alltså undviker jag dem till jul (drabbas av en ibland, av svärmor som inte lyssnar). Så även om rosa är finare än rött så går de fetbort

Susie på Stjärnarve sa...

Visst skulle jag kunna tänka mig en rosa höststjärna och den rosa tvåfärgade verbenan, men.....i september är det fortfarande sommar här så då blir det inga inomhusblommor! Dessutom lär dom nog inte gå att få tag på här, tråkigt nog!!

Stein sa...

Jeg syns den rosa julestjernen var lekker! Jeg er jo vant til å se "julestjerner" i hagene i Spania hele året, så forbinder dem ikke så sterkt med Jul som mange her. I en samplanting med blomster vi typisk forbinder med sommer tror jeg det kan bli riktig lekkert! Gjerne blomster i pastellfarger, hvitt, eller grønt bladverk.
Blomsterbenken var jo også veldig lekker!

NinaH sa...

Stjärna är verkligen fin! Frågan är sen om vi klarar att tänka bort julanknytningen eller de blomformen är för anknuten!;-)....
Läckra blomsterarr! Måste varit härligt att gå runt där på mässan!

Tigris Predikantan sa...

Snart har jag för lite blommande blommor inne ... dags för nyinvestering men var är pengarna?
:)

Lenas trädgård sa...

Nej, absolut ingen rosa julstjärna faller i min smak!
Inte ens en röd köper jag till advent/jul. Tycker inte alls om dem! De är endast vackra i sitt eget område, där de växer vilt.
Lena tycker så, andra tycker inte så...