fredag 7 augusti 2015

Inspiration och glädjeskryt

 Idag blir det lite reklam ... hoppas ni tycker det är ok. Jag vill nämligen lyfta fram duktiga kollegor, författare som skrivit härliga och inspirerande trädgårdsböcker. Ovannämnde Michael Pollan hade jag förmånen att träffa och intervjua för ett tiotal år sedan när hans bok En andra natur kom ut på svenska. Vilken man - och vilken bok, tankeväckande OCH rolig.
 Ann Larås kallar sig "Trädgårdsturisten" på sociala medier och hon har skrivit en fantastisk bok om engelska trädgårdar som är en härlig guide för den som är på väg att åka runt och titta själv, men lika fin att bara njuta av hemma i fåtöljen. Njuta, och drömma om den där resan som ska bli av.
 Gamla böcker från antikvariat är härliga, när man kommer över dem. Ulla Beyrons I rosens doft återkommer jag till regelbundet för alla vackra ord, kunskap och tänkvärdheter som den innehåller.
 Detta är en pärla från 1950-talet, skriven lite i samma andra som Karel Capeks "Ett år med min trädgård". En berättelse om en trädgård och hur den styr vår liv, med glimten i ögat.
 Lotte Möller tillhör mina stora förebilder när det gäller att tänka stort om trädgård. Med värme, kärlek och ett fantastiskt inifrån-utifrån perspektiv är det ett måste i bokhyllan.

Är du sugen på någon av de här böckerna finns de nu till salu i min webshop där jag säljer både mina egna, nya och gamla böcker och andra författares - både i nyskick och begagnat. Titta gärna runt en stund eftersom du betalar samma porto oavsett hur många böcker du köper. Mina egna böcker signerar jag gärna - bara ange det i meddelanderutan när du beställer.
Och så lite skryt: Igår fick jag veta att min bok Odla i pallkrage har sålt hela 25 000 exemplar, vilket gör den till en riktigt storsäljare i sådana här sammanhang. Jag är både glad och stolt och väldigt ödmjuk inför tanken att så många har min bok hemma. Allra bäst gillar jag tanken att ha inspirerat många nybörjare att sätta igång och odla.
Allt gott,
Eva

4 kommentarer:

Jenny sa...

Ser ut att vara fina böcker, skulle gärna bläddra i alla. Den nedersta har jag.

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Men tack! Så intressant! Måste kommas ihåg att titta efter! Ha det gott, kram Ewa :)

Jennys Vita Villervalla sa...

Grattis till dom 25000 ex. Du inspirerar verkligen!
Ha det fint!
Kram
Jenny

Med fingrarna i (j)orden sa...

Tack kära vänner!
Eva