söndag 2 augusti 2015

Från dikets kant


Jag älskar dikeskanter! Att köra bil genom sommarsverige är en fröjd. Just nu är dikena fulla med vilda blommor och hittar jag bara ett fint ställe att parkera på så stannar jag gärna några minuter för att förse mig med läckerheterna. Ingen risk att man plockar rent i dikena inte (för det ska man ju aldrig göra!)

 Kopparvasen/fatet hittade jag på Blomsterlandet i förra veckan och det blev perfekt till mitt lilla arrangemang. Lät oasis ligga i blöt länge och skar sedan till bitar som fyllde kopparskålen.
Sen är det bara att bygga! Höga, låga, raka, vajande och olika nyanser - gärna mycket bladgrönt i botten för att dölja oasisen. Det tar en liten stund, men är meditativt och härligt. Det bästa är kanske att det blir fint från alla håll! Det här kommer jag att göra om fler gånger, både med vilda och tama blommor!
Varma hälsningar
Eva

2 kommentarer:

Fröpåsen sa...

Ja det är underbart i dikeskanterna, ända sen prästkragarna började blomma tycker jag. Har till och med sett en massa gullviva i år som verkar sprida sig och gilla läget. Jag fick berättat för mig en gång att när de anlägger nya vägar så sprutar de ut en fröblandning som innehåller cellulosa som liksom binder fröna till marken. Det tyckte jag var lite spännande.

Med fingrarna i (j)orden sa...

Ja, det låter häftigt Fröpåsen. Vet du var man kan läsa mer om det?
Eva