söndag 21 juni 2015

Jag drunknar

 Jag har varit på ett par dagars pionresa och det kan inte hjälpas, det känns som att jag drunknar i ett ljuvligt av av kronblad. Och det finns många älsklingar bland pionerna, men mest av allt tycker jag om dem som är alldeles för mycket och rymmer hundratals kronblad.
Det känns som att jag skulle kunna äta dem, som om de vore av mjukglass eller nåt.


Man trycker näsan djupt, djupt i deras inre, drar ett andetag ända nere från magen och sen vill man liksom aldrig andas ut igen.
Nördigt jag vet, men sån är jag.
Tack och lov att det finns många pionälskare där ute som bjuder in mig till sina trädgårdar, jag har fler att besöka under de närmsta två veckorna!
Allt gott,
Eva

9 kommentarer:

Lenas trädgård sa...

Oj, då är jag också så där nördig! Älskar Pioner! Dess blommor med dessa underbara dofter...Ja, jag känner också att jag vill drunkna i dess djupa doft - långt ner i kronbladens mitt!
Så från en Pionnörd: ha en underbar tid nu och dofta djupt ner i alla sorters Pioner du hittar!
Hälsningar Lena
...Här har jag endast haft doftorgie i min Trädpion, de andra är i knoppstadiet ännu. Ljuvligt att ha det framför mig!...

Anne-Kristin Sander Naurstad sa...

Hurra for oss som elsker peoner! Nå har vi verdens beste tid foran oss! Klem fra Anne-Kristin

Jenny sa...

Pioner är verkligen fantastiska, man får liksom inte nog av doften eller synen av dem.

Sheegwa sa...

Knappast är du ensam om att älska pioner! Och dina bilder visar hur fantastiska de kan visa sig - även om det inte är som i verkligheten.

Alen Trädgård sa...

Ja, precis så där känns det :) Du är hjärtligt välkommen att köra näsan i mina pioner också om du känner för det :) Ha det gott/Monne

Merja sa...

Men va härligt:)) Väntar fortfarande på att mina ska slå ut! I år slog jag till och köpte ett vitt pionträd...men man får visst vänta länge innan de börjar blomma.
Ha det gott!

Jannibele sa...

Åååhhh, det går ikke an å få nok av disse himmelske skjønnhetene. Man får lyst å svømme i disse myke myke blomstene. Kan knapt vente til mine knopper spretter ut.

Lenge leve Peonen!!

Jannicke

Linda sa...

Beautiful! :)

Jennys Vita Villervalla sa...

Ljuvligt!
Önskar dig en fin helg!
Kram
Jenny