lördag 6 juni 2015

Trädgårdsrundan 2015

 Hej! Det har varit en massa administrativt strul kring Trädgårdsrundan i NV Skåne i år. Men det är ingen anledning till att hoppa över turen. Som vanligt deltar en massa privata trädgårdar och de flesta är mycket fina - andra visar sin helt nya trädgård som vi förhoppningsvis får följa framöver. Vårt första stopp var på en av plantskolorna, Mellanmossen i Påarp (visserligen inte med officiellt i år, men en gammal trogen deltagare). Ängen med gökört i rosa och vitt skulle jag gärna vilja ha hemma, om det fanns plats.
 I en privatträdgård i Påarp fanns den här humleéntren till köksträdgården. Snyggt.
 En jättelik trädgård i Mörarp med enorm damm och det här fina vattenfallet.
 En ett år gammal (ny!) trädgård i Ödåkra imponerade med sin entusiasm och skaparglädje.
 Finaste besöket blev ändå hos Jutta i Jonstorp där jag varit förut. Vackert, välskött, välkomponerat och många fina idéer. Att binda ihop äppelträd med en rabatt är kanske varken nyskapande eller omöjligt att göra, men det görs för sällan och så himla fint det blir jämfört med att ha träden stående ensamma i gräsmattan.
 Här fanns också flera "trädgårdar i trädgården", bland annat den här lilla gången med rabatt på vardera sida. Sen finns det förstås många andra trädgårdar på rundan - men det här var vad vi hann med igår. Kanske tar jag en liten runda till idag.
Efter att ha sett en massa fint hos andra är det ändå skönt att komma hem till sitt eget och inse att det är rätt fint, det med. Just nu blommar blomsterkornellen 'Venus' som jag är väldigt kär i.
Allt gott,
Eva
PS. Trädgårdsrundan har nu en egen facebooksida https://www.facebook.com/groups/1602145980067382/?fref=ts med inlägg från de olika deltagarna.

1 kommentar:

Henrik Valentin sa...

Roligast är att höra folk berätta om hur det tänkt, vad de gjort och hur det blev.