söndag 5 juli 2015

Sista rycket

 Nu sjunger pionerna på sista versen - men vilken pionsommar det har varit! Helt fantastiskt lång och utdragen blomning och utan för mycket regn som förstört dem. Här en vacker Itoh-hybrid
 En klassiker - Duchesse de Nemours.
 En modern sort med intensiv färg - Mahogany.
Och en bild från Annelundsparken i Borus som har ett enormt fint sortiment med namnade pioner, perfekt att besöka om man vill välja ut favoritsorter.
Allt gott,
Eva

3 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Tänk så olika det har varit när det gäller vädret :) Här har det regnat såpass mycket att många pionknoppar blev förstörda och när värmen väl kom blommade de över väldigt fort, fast det kommer en o annan fortfarande så är jag lite besviken i år också :( (förra året torkade de bort:() Härligt att så många andra ändå fått njuta länge av sina pioner :) Ha det gott/Monne

an angel at my table sa...

Jag håller med att det har varit lång blommning mina håller fortfarande på! Inser dock att jag måste skaffa mig bättre pionstöd till alla mina pioner nästa år! Allt gott!

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Har några som inte blommat ännu, men mina andra blommade lika fort som vanligt! Vad härligt det ser ut med alla dessa sorter!
Ha det gott, kram Ewa :)