måndag 23 februari 2015

Vårtecken

 Våren är kommen! Ja, enligt SMHI har vi inte ens haft någon vinter här i Höganäs utan det gick från höst (en låååång höst) till vår, rent meteorologiskt. Även om jag saknat snön så känns det skönt att det har vänt. Igår var jag ute med kameran för att fånga bevisen på att våren är på g. Turkiska julrosen, Helleborus orientalis, blommar.
Snökrokus, Crocus tommasinianus, står i knopp! Är den inte skir, så säg? Och kolla höstlövet i högra övre hörnet!

 Vintergäck, Eranthis hyemalis, så klart.
 Överallt i trädgården blommar snödropparna - jag har massor och det är jag så glad för. Det här är den fyllda varianten, Galanthus nivalis f. pleniflorus.
Till och med de ungerska blåsipporna, Hepatica transilvanica,  har satt knopp, även om de försöker gömma knopparna under fjolårsbladen.

Inte utan att det kliar i fingrarna att komma ut och börja vårbruket, men idag har det varit snöblandat regn så det är bara att hålla igen lite.
Allt gott,
Eva

8 kommentarer:

Sofie sa...

Oj så mycket fint som redan tittat upp hos dig! Ja, det kliar verkligen i fingrarna nu:)
Varma hälsningar,
Sofie

Nora sa...

Vilka underbara vårbilder!

Mejrams! sa...

Härligt att se alla vårtecken hos dig. Underbart med blåsippan som redan visar sig, undrar om jag också har några i backen. Måste ut och leta i helgen./Merja

Anne-Kristin Sander Naurstad sa...

Så nydelige bilder du har tatt av de første vårblomstene dine! Jeg har allerede hatt noen økteri hagen, og i dag ser det ut til å bli fint vær, så da blir det mer våronn. Deilig med vinterferie! Ha en fin dag! Hilsen Anne-Kristin

Vivi sa...

Så mange flotte vårtegn. Det trenger vi nå.

Vivi

Rosor och Akvileja sa...

Oj vad långt våren har kommit hos dig.
Jag bor i fel zon helt klart.
Ha det bäst. Åsa

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Oj. Vad långt våren har kommit!
Så vackert!

Ha det gott, mram Ewa :)

IET sa...

Underbart att du redan har blåsippor på gång. Här hos oss hittade maken en kvinna med mobilen i högsta hugg krypandes i vår häck idag för att fota snödropparna. Hon tyckte att de var tidiga.
/I.