söndag 15 februari 2015

Vårvintern en härlig tid

 Det känns som att vi knappt haft någon vinter här i Skåne i år. En gnutta snö (kanske 1+1 cm) som redan smält bort. Kanske får vi ett riktigt bakslag i mars, men det hoppas man ju inte. För så fort solen kommer fram så känner man hur vårkänslorna bubblar upp. Då är det svårt att motstå pärlhyacinter, videgrenar och kungsängsliljor i blomsterbutiken.
 Köpte ett flak hyacinter på rean och de har spridit glädje ändå sedan veckan efter nyår. Tar jag in dem i värmen slår de ut efter ett par dagar och sedan kan jag sätta ut dem igen. Lite anlupna blir de, men fina ändå. Pinjekotten fick jag i julklapp för ett par år sen.
 Julens växter får göra ny tjänst utomhus, gran, cypress och julros. Plättar i luften brukar stå i växthuset över vintern och övervintra bra där, men får vara utomhus så länge det är plusgrader.
 En liten ljusslinga på balkongen gör stor skillnad för stämningen.
Snödropparna jag grävde upp i trädgården fick också stå inomhus ett par dagar för att slå ut - sen kan jag njuta av den utomhus i flera veckor. Underbart måste inte vara kort!

Allt gott,
Eva

4 kommentarer:

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vad fint att kunna ha vårkrukor ute nu. Här är det vinter fortfarande :-)

Kram
Charlotte

Jannibele sa...

Javisst er vårvinteren en herlig tid. Da kan vi gi oss selv en vakker forsmak på det som kommer...ganske så snart.

God uke.
Jannicke

Rost och rädisor sa...

Mycket vår hos dig alla redan! Känns inte som vi haft mycket till vinter här i Småland heller. Vi har bara haft -5 som kallast och tjälen går bara cnågra cm i backen. Grävde upp jordnärtskockor idag.
Allt gott
Anette

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Va fint och härligt med lite vårigt här o där ute, som sagt häruppe är det snö.

Men blir sugen att piffa lite ute o inne nu.

Ha det gott, kram Ewa :)