tisdag 13 januari 2015

Årets första och sista

 Julblommorna vägrar ge med sig. Julstjärnorna har varit finare än på många år och amaryllisarna skickar upp nya knoppar. Inte näns jag kasta dem trots att det blivit 20 dag Knut. Men snart - snart vill jag ha fram pelargonerna istället.
Chilifröna jag sådde den 2 februari är uppe nu - det tog alltså ungefär tio dagar (några kom upp på sju, en sort väntar jag fortfarande på). Imorgon ska jag sätta upp belysningen så att de får den allra bästa starten. Jag har också sått jätteverbena och snart dags för purjolök. Men jag väntar med övriga fröer, även om det kliar i fingrarna.
Allt gott,
Eva
PS. Fortsatt fraktfritt i bokshopen - och en riktig raritet på väg in. Håll utkik! (Rabattkod: fraktfritt - men du måste handla för 400 får att få rabatten.)

3 kommentarer:

Anna-Karin Rickardsson sa...

Ja, det är något visst med den här tiden. Ljuset och vårkänslorna börjar komma samtidigt som lite av julen dröjer sig kvar. Jag har inte heller hjärta att ta bort de vackra julblommorna än men frösådden får nog vänta lite till.
Ha det gott! Anna-Karin

Jenny sa...

Nej men det är väl väldigt vad julstjärnorna verkar trivas bra i år! De vita gör mig inget, men de röda tänker jag snart ta bort ändå, vill också ha plats för pelargonerna nu som trängs i mer undanskymda fönster. De röda amaryllisarna får jag samla på en egen plats, men det har jag sagt ett tag nu så jag antar att jag ändå gillar dem, ha ha. Ditt fönster är verkligen jättefint!

/Jenny

Liv i Hagen sa...

Det var jo nydelige juleplanter da. De må jo bare få være med lenge :-)