fredag 31 januari 2014

Första sådden

Äntligen har jag kommit igång att så. Först ut är groddarna. Fyndade fjolårets fröpåsar på rea i höstas och nu har jag igång solros- och ärtskott, smörgåskrasse och senapsgroddar. Det ska bli så gott.
För mig har februari sedan några år tillbaka blivit en hälsomånad då jag försöker leva lite extra nyttigt. Det kan behövas i väntan på våren (jag har mycket svårare för att ta mig igenom de här vintermånaderna är hösten).
Framförallt boostar jag min kropp med extra energi i form av grönsaker, bär och frukt.
Varje morgon börjar jag dagen med färskpressad citron i ett glas kokt ljummet vatten vilket både är gott och gör kroppen mer basisk. Därefter gör jag min dagliga yoga.
Sen lever jag dagen ungefär som vanligt, men försöker stressa mindre och skratta mer.
Jag gör dessutom goda grönsakssoppor och smoothies istället för mackluncher och kaffebröd. och så massor av groddar på det! Mums!
Under februari avstår jag helt från alkohol och kaffe. I år har jag också som mål att avstå från allt som innehåller gluten, vilket jag hoppas ska lindra min artros i fingrarna. Gluten driver inflammation och artrosen är ju just inflammation, så håll tummarna. Vore ju toppen om det funkade (jag är inte glutenintolerant annars, vad jag vet).
Jag är absolut ingen hälsofreak men vill må som bra som möjligt och ha energi till att göra en massa kul saker i livet. Och ju mer man lär sig om det som är nyttigt och bra för kropp och själ, ju mindre vill man ha av det andra. Det gäller alltifrån städprodukter till ansiktskrämer.. men det får jag berätta om en annan gång.
Njut av ditt liv, precis som du vill ha det,
Kram Eva

4 kommentarer:

livetpålandet sa...

Klokt att undvika gluten! Även mjölk kan vara bra att undvika om man har problem. Själv har jag problem med att få groddarna att faktiskt gro i grodd trågen... tredje försöket nu och ....ingenting. Tips...?;)
Annica

Sabelhagens Olivlund sa...

Intressant. Att minska på gluten kan göra artrosen bättre, det visste jag inte. Måste tipsa min mamma om det. En sund februarimånad låter jättebra, hoppas du skriver lite om hur det går. jag behöver inspiration:)
Kram Maria

Ewa sa...

Så klokt! Ja jag håller med om att man tänker till lite mera nu för tiden vad man gör för "intag" och lägger till det som kan få en att må ännu bättre! Sunt!
Hoppas att det funkar glutentestet.
Nu vart jag inspirerad av att få lite flera frön i jorden.

Tack! O Trevlig helg. Hälsningar Ewa

Trädgårdstoken sa...

Jag gör som du och proppar i mig nyttigheter nu. Tror man behöver det såhär innan ljuset återvänder.

Båda våra barn har visat sig vara glutenintoleranta trots att ingen av oss är det. Hör ihop med en gen som också orsakar reumatism, psoriasis och andra autoimmuna sjukdomar. Du kan säkert bli bättre i din artros om du avstår från gluten. Lycka till!

/Mia