torsdag 23 januari 2014

En riktig amaryllis

Amaryllis är en julfavorit, men frågan är om inte denna är ännu vackrare. Det är en Hippeastrum striatum, eller som den heter på svenska Äkta Makar. Den är betydligt sirligare än julamaryllisarna och blommar inte varje år, men när det gör det är det faktiskt lite av julafton.
Hoppas ni står ut i kylan. Vi har bara -2 här i Höganäs men med fuktig luft och stark vind känns det som -20. Och när pannan la av igår blev det riktigt kallt, tack och lova fixades det snabbt. Tur att jag har mina fina handledsvärmare som Kristina Ignestam har gjort.

Allt gott,
Eva

4 kommentarer:

Inger sa...

Vilken smäcker och elegant amaryllis. Ja här är kylan också bitande nu, minus 12, inte på värsta viset ändå. Jag har alltid kalla händer och fötter, handledsvärmare vore inte dumt. Ha det gott!
Kram

Alen Trädgård sa...

Fina grejer, både Amaryllisen och handledsvärmarna:) Här är det runt -5 och vi eldar i braskaminen för fullt:) Ha det gott/Monne

Jenny sa...

Fint du visar! Har jobbat ikväll, jobbar i hemtjänsten och det är in och ut i bilen hela tiden. Kallaste stället ikväll visade -21,5. Brrr!!!

Kram,
Jenny

Daniel sa...

Äkta makar är verkligen fin! Jag väntar på att mina ska börja slå ut. I år har de sträckt på sig ordentligt och det är flera stänglar på gång. Det är en tacksam och lättskött växt.

Ha det gott!
Daniel