söndag 16 december 2012

Naturnära jul

 Jag älskar trädgården och naturen, och det märks även när jag dekorerar inomhus, särskilt till jul. Här har vita hyacinter fått sällskap av rosor gjorda av eklöv och krukor med kuddmossa. Hyacinterna är lindade med svart garn och mossan dekorerad med iskristaller (nej, det är nålar med pärlemorskimrande huvuden som man köper som blomsterdekoration).
 En kort, kuddmossa och två julrosor tillsammans med ett betonghjärta. Mer behövs inte för att mitt julhjärta ska klappa.
 Några sparade vallmofrökapslar i mossan och man känner sig nästan förflyttad utomhus. Krukan är gjord av björknäver och säljs hos Granit.
Kakfat med äppleringar, hästkastanjer och grankottar. Får bytas ut mot julgodis snart tror jag, men som dekoration är det enkelt och fint så här tycker jag.
Önskar er en härlig spurt på julstöket. Nu är det bara det bästa kvar tycker jag.
Eva

5 kommentarer:

Eva Linnea sa...

Naturen kan bjuda på så fina dekorationer i all enkelhet, naturligt-vis! Färg & form passar i hop hur man än gör.
Kram från Eva Linnea

Fru C sa...

Jag har också fat med kottar....flera stycken... och lite annat. Det är blommor och grönt som gäller. Älskar dina planteringar, precis i min smak.

Kram//

Veronica sa...

Så himla vackert moss arrangemanget är! Sagolikt :)

Ja, nu närmar sig julen i full fart!

Törnrosa sa...

Mmm, så mycket fint! Trots att jag inte hör till pysslarnas skara fick jag en idé av dina härliga bilder. Får se om jag lyckas.
Hej från Törnrosa

HAVEplaner og planteBEGEJSTRING sa...

Den naturlige pynt er også min foretrukkende...når sagerne bringes indenfor i huset nyder jeg duftene af skov, frisk luft, jord og blomsterne. Slet ikke det samme med pynt i plastik, som ikke gør noget godt for lugtesansen.

Smuk pynt med mos, hvide blomster og brune kogler mm.

Dejlig dag og varme julehilsner fra
Katinka