torsdag 27 december 2012

Hängande godis

 Amaryllis är min julfavoritblomma alla kategorier, näst efter julrosorna då. Varje jul köper jag ett gäng snittamaryllis bara för att skämma bort mig själv. I år hade blomsterbutiken Fröhandeln här i Höganäs lite mindre amaryllisar som snitt, vilket gjorde att jag kunde unna mig några extra. Två av dem hängde jag helt enkelt upp och ner i fönstret. De får vatten i stjälken och håller sedan uppemot två veckor. Härligt!
Utomhus har jag hängt upp mängder med mat till fåglarna. Jag har färdiga fågelmatare men har också gjort några egna av apelsinskal och toarullar. Fröna rörs ner i rumsvarmt kokosfett och kan sedan formas efter behag. Ute i kylan stelnar de till lagom konsistens. Bilden är tagen med mobilen, därav den usla kvalitén, men ni förstås vitsen tror jag. Snön har dock försvunnit helt här efter flera dagars regnande. Igår när solen kom fram fick jag riktiga vårkänslor, men det blir ju aldrig lika vackert som när snön fallit.
Önskar alla ett skönt avslut på året,
Kram Eva

9 kommentarer:

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Tjusigt!

Alen Trädgård sa...

Trist med det här varannan dagsvädret, det blir så in i bänken halt ute:( Amaryllisar hängandes i fönstret är väldigt vackert och trevligt:) Ha det gott/Monne

Landbohaven sa...

Smukt ser det ud.
God ide med appelsinskallerne.
Ha´ en dejlig aften.

Lisa sa...

Vilken kul idé med apelsinskalen ! Och vita amaryllisar, så fint :-)
Ha en god fortsättning på helgerna
Lisa/Lisas trädgård

Fröpåsen sa...

Tack detsamma! Det är skönt när det finns tid för pyssel, omsorg om sig själv och de andra små där ute. Hälsningar Maria

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Det är så fint med hängande amaryllisar. Så läckert med fågelmaten i apelsinskalen. Ingen snö säger du... Låter toppen. Här har vi ett uppmätt snödjup på 120 cm :-)

Kram
Charlotte

Blomkärringen sa...

Älskar amaryllis men har inte provat att hänga dem upp och ner. Får nog köpa och prova till nyår.
Gott Nytt 2013!
Blomkärringen

Törnrosa sa...

Så vackert ditt vita fönster är. Amaryllis, julrosor, adventsstaken; underbart och skirt.
Hej från Törnrosa

Märit i Mariehem sa...

Tittar in för att önska dig ett Gott Nytt År!
Vackert med de vita amaryllisarna!