måndag 29 februari 2016

Odla ekologiskt

 Nu är den här! Min nya bok om ekologisk odling handlar förstås om hur du odlar det du vill äta på ett sätt som är hållbart för både dig, din trädgård och miljön. Du får till exempel veta varför du ska välja ekologiska fröer och vilken jord som är bäst att använda. Men boken innehåller också en massa tips om hur du ska tänka när du odlar prydnadsväxter som träd, blomsterlök och perenner och varför biologisk mångfald är viktig. Dessutom finns det tips på alternativa bekämpningsmetoder mot skadedjur. Du kan köpa boken här och här. I serien finns ytterligare fem böcker: Odla i pallkrage, Perenne - skapa med växter, Växthus & Uterum, Odla ätbart sant Beskära träd & buskar.

Lite senare i vår kommer boken också på danska, det tycker jag är särskilt roligt för då finns hela serien om sex böcker både på danska och svenska. Odla i pallkrage finns även på finska och norska.
Bilderna till Odla ekologiskt är tagna av Pernilla Bergdahl och för layouten svarar Camilla Arvidsson. Den är utgiven på Massolit förlag.

Allt gott,
Eva

Inga kommentarer: