måndag 10 november 2014

Tea is not cool

 När min son var i tonåren hade han ett rockband med mottot "Tea is not cool, tea is hot", och så är mitt liv också just nu. Mycket kretsar nämligen kring te. Tillsammans med Mette Bohlin som är yogalärare och arbetar med stresshantering (vi har skrivit böcker om stress ihop) håller jag på med en bok om örtteer.
 Det har varit en spännande resa att skörda örter från tidig vår till sen höst, provsmaka dem och ta reda på så mycket som möjligt om deras effekter på hälsan.
Vi har även med en del fruktteer, inte minst för att det är så väldigt gott. Boken beräknas komma ut i början på 2015. Just nu skriver vi på de sista texterna, sen är det dags för korrekturläsning, layout och tryck. Spännande!
Allt gott,
Eva

8 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Har faktiskt börjat att dricka mer te än kaffe:) Örtteer däremot brukar jag inte gilla speciellt mycket men jag kanske har smakat på fel sorter:) Kul med en bok i ämnet :) Ha det gott/Monne

Ewa sa...

Ser fram emot den boken! Hade ju varit ännu bättre om den hade kommit så den kunde användas som julklapp!

Rost och rädisor sa...

Verkligen spännande! Då ser jag fram emot inspiration och nya goda blandningar nästa år. Här är nog ändå myntan den stora favoriten, kanske med något citronigt i.
Ha det så fint
Anette

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Låter intressant!
Skulle behövt lite tips redan nu!
Ha det gott!
Hej Ewa :)

Inger sa...

Så kreativ och produktiv du är, och lite rätt i tiden. Jag dricker enbart te och mest svart av olika slag. Fruktte är helt nytt för mig, säkert nyttigt.
Kram

Jenny sa...

Men så himla trevligt och spännande, jag är själv temänniska, det blir många koppar på en dag. Ser fram emot den boken!

/Jenny

Med fingrarna i (j)orden sa...

Tack för era uppmuntrande kommentarer. Tyvärr hinner vi inte bli klara med den till jul, men hoppas inspirera till samlande och odlande nästa år!
Kram Eva

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Vad roligt! Låter som en spännande och intressant bok.
Jag dricker inte kaffe utan "bara" te. Har dock aldrig gjort te på egenodlade örter, hade varit roligt att lära sig.
Lycka till!
/Ingela