onsdag 18 september 2013

Dahliasöndag

 Varje år gör jag en utflykt med min mamma. Det är födelsedagspresent. Istället för en pryl hon inte behöver. Fast det är lite fusk - för det är lika mycket en present till mig själv. Det är underbart att ha en heldag tillsammans med sin mamma.
 I år gick turen till Malmö där vi bland annat besökte Katrinetorps herrgård, ett landeri med butiker, restaurang, café och fantastisk trädgård. Vi blev hade en fantastisk söndag här. Och blev helt betuttade i de fina dahliorna.
 Jag blir helt salig när jag ser alla fina former och färgkombinationer. Tänk att naturen kan skapa det här!
 Det är kanske inte "rätt" att gilla de gula pompomdahliorna. Men det gör jag. De ser nästan ut som om de var gjorda av papper.
 Lite nostalgisk blir jag också eftersom jag i höst måste göra mig av med nästan alla mina dahlior eftersom jag ska sälja huset där de brukar "bo". Tänker intensivt på om jag kan klämma in dem någonstans här hemma. Kanske kan jag ställa en pallkrage åt dem någonstans.

 Det finns inte bara dahlior i trädgården utan också häftiga häckar med klockranka, solrosor och massor av vackra grönsaker.
 Längst ner hittade vi en speciell vinodling. Intressant att alla klasarna växer nertill. Nåja, lättskördat måste det ju vara.
Och en lavendelhäck i blom - remonterande! Utan att de klippt ner de gamla blommorna. Fint, fint. Rekommenderar verkligen ett besök här. Vi blev positivt överraskade.
Allt gott,
Eva

1 kommentar:

Anja sa...

Hejsan Eva! Det var länge sedan!
Vilket vindruvsstaket! Helläcker.
Dalior har jag svårt att få "kontakt" med. Ändå ser jag fantastiska planteringar i Botaniska, men ! Jag tänder inte. Har du någon djupanalys varför man är så kroppad;)))?/Anja