lördag 31 augusti 2013

Ätbart på slottet

Jobbar så mycket nu att det inte riktigt blir tid att blogga (deadline på nästa trädgårdsbok är den 18/9 - ni får se den i mars nästa år). Förra helgen var det dags för den årliga trädgårdsfesten på Sofiero och den vill jag inte missa. Framför slottet låg Aladdins matta, skapad av Flora Linnea med tusentals rosor. Mycket tjusigt!

 Så här års är de skördetider och både grönsaker och frukt är oerhört vackert tycker jag. Bröderna Stig och Bo Dahlin hade gjort en fantastisk installation (så stilsäkra de är!) i växthuset. Kolla fikonen så fina!
 Installationen berättade om Drottning Louises liv. Tänk att hon hamnat så i skymundan för att hon var Kungens fru nummer två, men hon var på Sofiero i 40 somrar och gjorde många bra insatser, som Stig och Bo kan allt om. Där borde man verkligen läsa på lite mer och jag hoppas bröderna får fylla slottsvåningen med en utställning på samma tema nästa år.

  Längs Margaretas blomstergata stod en parad av vackra klänningar, alla gjorda av blommor och blad. Många fina och vackra skapelser!
 Återbruk tilltalar mig alltmer. Gärna ett sånt här bord, tack!

 Birgit som förr drev plantskola Citron och Timjan gjorde en annan vacker installation i härliga färger med mycket ätbart. Kolla de vackra aprikoserna!
 Ännu en tjusig dukning med mycket ärbart. Jag säger bara kronärtskockor!

 Men lök och bondbönor är också vackra.
Från entrén ledde en lång allé där varje träd representerade en av paragraferna i FN:s deklaration för de mänskliga rättigheterna. Pampigt och tänkvärt av Cecilia Liljedahl.

Hoppas ni njuter av allt det vackra som ännu finns kvar i trädgården. Själv ska jag gå ut och plocka mig en klase vindruvor. Både vackra och goda!
Allt gott,
Eva

8 kommentarer:

NinaH sa...

Härligt få följa med på reportaget- när jag i år inte kom dit live!!

NinaH sa...

Kanske inte "på".... men "via"..... reportaget...!;-)

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Gôrsnyggt!

The Rosegarden in Malevik sa...

Hej Bästa Eva
jisses vad mkt fint......
hade varit riktigt kul att få vara med.,,,,,,
å missa nu inte......

SATURDAY SHOW OFF

de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

Sabelhagens Olivlund sa...

Tack för fin inspiration!
Trevlig kväll
Kram Maria

Jette Hollesen sa...

Dejlig inspiration! Kjolen, den er da bare lækker!

Lisa sa...

Så mycket fina utflykter du varit på. Kul att se bilderna från Sofiero, det vill aldrig bli tid över att ta sig dit verkar det som. Hade varit roligt att se br Dahlins utställning, och klänningarna WOW ! Jag hann inte ens till Läckö i år, fast jag bor så nära. Men det blir fler år. Ha en fortsatt skön höst.
Lisa/Lisas trädgård

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Sååå roligt att få se bilder från Stora trädgårdsfesten!!! Missade den i år tyvärr.
Ha det gott. /Ingela