måndag 30 september 2013

Finaste september

 Om man skulle tvingas numrera månaderna efter sina favoriter skulle september komma på tredje plats hos mig (efter maj och juni). Det är en månad av lugn och ro, med sol och värme kombinerat med kyla och hög luft. Bladen skiftar färg, växterna laddar inför sin vila med att sätta knopp och förbereda nästa års blomning. Dessutom finns fortfarande så mycket fint som blommar.
 Grenaster köpt i Tyskland. Överhuvudtaget borde vi odla mer astrar!

 Svart nypon från rosen Single Blush. Köpte den bara för nyponens skull.
 Blodormrot är en av mina absoluta favoriter, frågar mig alltid varför den inte odlas mer. Blommar från början av juli tills första frosten (ännu på plussidan här alltså).
 Sommarljus eller Gaura lindheimeri är en av de vackraste sommarblommorna. Händer att den övervintrar, men jag köper annars gärna nya varje vår.
Med hösten kommer också den underbara vaxklockan. Samma vackra gula nyans som svavelpionen.
Varmaste hösthälsningar
Eva

7 kommentarer:

trädgårdsdrömmar sa...

Så läckert med svarta nypon
Ha det fint.

Plantebegejstring sa...

Smuk septemberstemning - den røde vildvin er vidunderlig!

Dejlig dag fra Katinka

Furulunden sa...

Fine september - og fne svarte nyper:)

Nora sa...

Vilka fina bilder! Vaxklockan är alldeles underbar!

Susie på Stjärnarve... sa...

Normalt brukar jag också gilla september, men inte i år! Det är så onormalt tidig kyla och så har det både regnat och blåst och det är inte trevligt!!

Inger sa...

Hej Eva,
så trevligt att du köpte en ros pga nyponen!
September kommer nog på femte plats för mig, efter maj, juni, juli, augusti. Tyvärr har det varit lite kallt senaste tiden, annars har jag njutit av september.
Kram Inger

NinaH sa...

Härliga bilder av härliga växter! Och ja!! Det borde odlas mer astrar! Och finnas större utbud av astrar i svenska plantskolor!!! Jag snappar upp ny sort så snart jag ser en!;-)