lördag 20 juli 2013

Färgstark show

 Igår besökte jag den lilla men fina trädgårdsutställningen  Ängelholm Flower & Garden show där utställarna bland annat hade till uppgift att tolka ämnet Framtidens trädgård - vilket man gjorde på olika sätt.
Mest tongivande var det färgstarka - många hade valt att knalla på med orange eller rosa för att lysa upp det gröna. Positivt och läckert tycker jag. Tema två var återvinning och återbruk. Tagetesplanteringen ovan lyckades kombinera de båda temana.
Cattis och Eira trädgårdsdesign hade gjort en uteplats av sin monter med hemsnickrat av gammalt virke. Främst föll jag för den här knalliga lösningen - att markera byte av funktion i en bänk genom byte av färg.

Har tyvärr tappat namnet på tjejen som gjort den här jättefina montern (Susanne Gustafsson?), men jag minns att hon är släkt med Henrik Valentin. Mycket återbruk, fiffiga idéer och en grafittimålad baksida - hela konceptet tilltalade mig!
 Här är det växterna som talar! Orange och cerise i samma rabatt?! Jo, det är helt möjligt och blir hur läckert som helst. Den här idéträdgården blev min absoluta favorit, om inte minst för att man gått loss med perennerna på ett respektlöst sätt. Satt ihop sånt som inte borde gå, men ändå lyckats hur bra som helst. Plus också för ett rejält träd (korstörnet i förgrunden). Det är Gånarps lilla Gröna samt Gröna Bladverk som gjort den här fina rabatten.

Tillbaka 70-talet någon? Det känns som att jag redan varit där (har jag ju) och kanske just därför var det en skön nostalgikänsla över den här planteringen med orange dagliljor och rostfärgad alunrot.
Färgstark på ett helt annat sätt är chokladblomman, här tillsammans med sommarljus, Gaura. Två favoriter som verkligen klär varandra. Fredrik på Furutorps trädgård har gjort en mer sofistikerad och finstämd tolkning av färgstarkt - i alla fall i mina ögon.

Om ni läser det här på lördagen den 20/7 så har ni fortfarande möjlighet att se utställningen. Mycket fint placerad på lilla Tingstorget mitt i Ängelholm.
Själv ska jag uppleva tennisen i Båstad för första gången i mitt liv. Man ska ju vidga sina vyer ;)
Allt gott!
Eva

6 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Vad trevligt att anordna en trädgårdsutställning på ett torg:) Ser riktigt kul ut! Tack för att du lät oss från "Långtbortistan" få se också:) Ha det gott/Monne

Merja sa...

Kul initsiativ. Så fint det ser ut på sista bilder!
Trevlig sommar!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Hihi, gôrläckert, helt i min smak :)

Lenas Trädgårdsrum sa...

Tack för ett härligt reportage med inspirerande bilder
Trevlig helg!

Katarina www.engronsida.blogspot.com sa...

Tack för rundturen, härligt!
Ibland är de små utställningarna precis lagom...
Ha det gott!
/Katarina

Jord under naglarna sa...

Jätteläckert med alla pigga färger! Gillade både det och den något mer stillsamma chokladblomman med sommarljuset.