söndag 7 april 2013

Trösteblommor

 Det inte bara känns som att våren är sen - en en bonde jag pratade med igår ligger vi tre veckor efter "normalt". Tur då att man finner tröst när man går ner på knä i trädgården och studerar de tidiga vårlökarna. Här ett gäng snökrokus.
Och snödroppar i massor. En sån här vår vet jag exakt hur mycket jag älskar snödroppar och varför jag satt så många. Jag älskar dem nämligen väldigt mycket! Plockar även in buketter så att jag kan ha dem nära när jag är inomhus och dessutom känna doften.
Hoppas vi ses på mässan i Stockholm nästa vecka. Jag håller föredrag om mina nya böcker torsdag och fredag. Varmt välkomna!
Kram
Eva

8 kommentarer:

The Rosegarden in Malevik sa...

Hej Bästaste Eva
ja jisses vad sent det är..... men det har blommat fint i mitt växthus å uterum tack vare all sol..
vad roligt med dina böcker,,, dom e verkligen SUPERFINA.. Heja DIG :)
å missa nu inte......

BLOGGPARTYT

fortsätter..
redan 67 fina bloggar med....
VÄLKOMMEN
Håkan

Susie på Stjärnarve sa...

Ja, det är enormt sen vår i år! Här pratas det om 4-5 veckor och vi har fortfarande åtminstone halva tomten full med snö. Trots det har jag varit ute både igår och idag och rensat bland perennerna i "pallkragsrabatten". Den är 12 m lång, så jag ville få det gjort snarast. Nästa projekt är "långrabatten" på 50 meter.....men då får det bli lite varmare, det är visserligen +7 idag men det var is i lådorna! Usch!!

Alen Trädgård sa...

Ja, jag har inget minne av en sådan här sen vår förut. Tidiga/normala vårar med "bakslag" men ingen så här sen. Officiellt är ju våren fortfarande inte här:( Men man känner att det är på G nu:) Ha det gott/Monne

Malin - I min trädgård sa...

Härligt med alla krokusar och snödroppar. Jag är så glad över mina planterade krokusar, men inte kommer de i sådana sjok som du visar. Men det är vackert ändå.

Jag ska också på mässan! Men det blir på lördagen när min man är ledig. Då ska vi ha en inspirerande mysdag, bara vi två (och antalgilen en MASSA andra människor :-)).

Ha en bra kväll!

Tant Otteskrufv sa...

Jag vet inte hur sent det är här oppe, blåsipporna brukar komma ungefär nu i sydslyttningarna och det har de ju gjort. Men bofinkarna är flera veckor sena... :(

Glädjekällan sa...

Här har snökrokusarna ännu inte visat sina blommor, med de är p g.
Ha det gott
Birgitta

Jeane M. sa...

Lovely sprouts! Can't wait for them to bloom. Got my eye on your next posts.

Anonym sa...

Hej Eva,visst finns det en och annan tröst i de ännu frusna bäddarna. Ett helt gäng våriris bubblar upp som en liten blå vårbäck i min rabatt. Men jag längtar efter ett liiiitet växthus. Har just fått din bok "Växthus och uterum" och undrar om du ville göra dig omaket att tala om från vem man kan köpa det lilla rara som visas på sid 16 i boken. Tack för din trevliga blogg och ha det gott i denna kyliga vårmånad.
Kram från Margareta på västkusten