lördag 13 april 2013

Trädgårdsmässa 2013

 Hej! Nu blir det en liten rapport från mässan i Stockholm, kanske kul för er som inte var där. Det kändes som det var lite glesare mellan utställarna än vanligt. Men gott om pelargoner - det måste vara storsäljaren varje år! Jag försökte dock undgå att köpa växter eftersom det är så svårt att bära dem på planet (några inköp till jobbet blev det dock - dem får ni väl se i tv vad det lider). Tittade istället på annat - mycket konstruktioner inser jag när jag tittar på bilderna. En pergola drömmer jag om i sommar, denna var smäcker och fin och fiffigt med jalusigardinen. Gillar golvet också.
 Och denna hyllan med metalldelar från Granit (ordning och redabutiken ni vet). Hyllor gör man själv i valfritt material och färg. Vill ha!
 Bland balkongmontrarna fanns det mycket kul. Detta var kanske lite väl mycket svartvitt för min del, men detaljerna är fina. Helst vill jag ha stolarna, men kan även tänka mig de svarta petuniorna (som ska vara bättre än dem som kom för några år sedan). Klänningen säger jag också ja tack till!
 Den här vallmokapseln var fin i sin enkelhet. Något jag skulle vilja få till inför höstens matning av småfåglarna. Får se om jag är flink nog i fingrarna.
 Ett duschdraperi som avdelare och fuktighetshöjare var lite kul. Gillar också det gula färgtemat - just i det att man är väldigt konsekvent - då blir det nästan alltid bra.
 Här hos kolonisterna ville man ju sätta sig direkt och bara insupa klorofylldoften. Detta var precis vad man längtade efter när våren varit så kall och sen.
 Hillevis (Tankar från Trädgårdsmästaren) monter var full av prylar och väldigt kul att se på. Väckte härliga minnen! Björkstammarna gillar jag också. Jag får dock inte riktigt ihop balkongtanken med hennes trädgårdsdesign. Månne finns det ändå en röd tråd.
 Denna vill jag också ha, helst hemma på terrassen imorgon, tack! Det är duktiga Maria Bremefors som har Pomeranshuset i Ljusdal som gjort denna läckra balkong tillsammans med Ann Larås (som bland annat skrivit Italienska trädgårdar). Mycket fint med fototapeten tycker jag!
 Och trädgårdsmöblerna får gärna vara som en karamellpåse med gott och blandat. Fint på landet skulle jag tycka.
 Ännu en bloggare och kollega i farten, duktiga Charlotte Andersson (Trädgårdsflow) som sålde prylar i sin nya butik Garden Flow som annars mest finns på nätet. Tyvärr kunde jag inte bära så mycket av allt det fina som fanns, men några vackra snören följde med hem.
 Anders Kjellsson (Ensamma trädet) hade tagit in en stor plastdome i sin idéträdgård och odlade även i hydrokultur, dvs helt i vatten. Kul och intressant och härlig vårkänsla tyckte jag.
Detta fiffiga bordet vill man ju ha dirket - i alla fall jag. Även många fina bänkar för sittplats och odling med förvaring i botten som jag tyckte var praktiskt och snyggt. Spaljen är inte så illa den heller faktiskt ser jag nu...
Nåja, det är mycket intryck och man är lite trött så här dagen efter, men det är underbart kul att träffa alla härliga trädgårdsmänniskor och lukta lite på våren. Imorgon hoppas jag solen och värmen kommer som de lovat.
Tusen tack också till er som kom och lyssnade till något av mina föredrag.
Varma hälsningar
Eva

4 kommentarer:

The Rosegarden in Malevik sa...

hej Bästaste Eva
va kul att få se lite.. vi som inte kommer dit....... kul å se Charlotte... hon e trevlig.....
å missa nu inte...

SATURDAY SHOW OFF

massor med fina bloggar är med...
VÄLKOMMEN
Håkan

Anja sa...

Hej Eva!
Tack för denna fina visning! Jag är jättetacksam och glad åt rapporter därifrån. Väldigt inspirerande bilder!/Anja

Annica sa...

Tack för titten...blev ingen mässa för mig i år :)

mammi sa...

En underbar rundvandring för oss som inte kan ta sig dit. Att man sen kan stjäla massor av ideér, gör ju inte saken sämre.
Tack för titten
Kram