måndag 30 juli 2012

Oäkta ros

Vid mitt besök i Danmark i början på sommaren kunde jag inte motstå inköpet av en liten grön maskrosrosett. Ångrade mig nästan jag när jag kom hem för huur ska jag kunna rädda denna från att bli bortrensad bland alla vanliga maskrosrosetter? Jo, jag satte den i kruka och nu har den blommat så fint, så fint. Och visst är den söt, den rosa maskrosen, Taraxum pseudoroseum!
Så nu är ju frågan om jag ska så fröna eller om den korsat sig med de gula vännerna i min trädgård och får gula bebisar. Eller nej, det kvittar. Jag nöjer mig med en!
Soliga hälsningar
Eva

6 kommentarer:

Lillianna sa...

Ja den är hemskt söt!
Haft precis samma dilemma som du.
Jag strödde ut fröna 'all over' men det bidde inga alls...

Kanske den inte gör likadana bebisar helt enkelt, vem vet.

/Lillianna

Alen Trädgård sa...

Den är väldigt söt men jag har aldrig vågat att köpa någon eftersom jag var rädd att rensa bort den som ogräs:) Ha det gott/Monne

Stein sa...

Den er en fin blomst! Jeg vet ikke om jeg vil ta sjansen på å la en slik frøså seg. Inbiller meg de gule familiemedlemmene har sterkest gener ;-)
Ønsker deg en fortsatt riktig fin sommer!

Susie på Stjärnarve sa...

Jättesöt, men här skulle den garanterat inte få stå ifred! Jag har en viss förmåga att rensa bort även vanliga perenner.....

Anna-Maria sa...

Söt och modigt av dig!

Anita sa...

Vilken fantastiskt söt liten rosa maskros. Hoppas den övervintrar i din kruka och kommer upp och gjädjer dig även nästa år. Undrar hur man skulle fundera om man istället för alla gula maskrosor hade fullt med rosa. Skulle man fortfarande vilja rensa bort dom lika flitigt som man gör med de gula tro. Jag tror i varje fall det vore otroligt vackert med en gräsmatta full med rosa maskrosor.