tisdag 30 augusti 2011

Larvigt eller?

Mina pelargoner har verkligen varit fina i sommar. Det myckna regnande gjorde att de fick stanna kvar i växthuset och det trivs de verkligen med. Men det är några andra gynnare som också tycker det är smarrigt...
Jag brukar skaka plantorna och då hittar man ett och annat larvigt. Kan inte med att ha ihjäl dem så jag brukar kasta ut dem på gräsmattan där jag gissar att fåglarna gör resten. Känns mindre grymt på något vis, men det är det kanske inte. Hur gör ni med era larver?
Allt gott, Eva
PS: Missa inte det alltid lika mysiga arrangemanget Höstträdgårdsmässan i Ängelholm på söndag den 4/9 kl 10-17. Äger rum i Hembygdsparken - gratis entré och parkering så att man kan unna sig en och annan fin planta tycker jag är toppen.

5 kommentarer:

Merja sa...

Han såg ju rätt snygg ut där på bladet...fast jag skulle inte vilja ha den heller:)
Har inte sett några på pelargonerna. Men ett år hade jag någon som åt på dom. Troligen en släkting till din, fast hur jag än vände och vred på dom så hittade jag inga. Hoppas fåglarna smaskar i sig dom fort!!
Ha det gott!

Carolina sa...

I sommar har P fått larverna i en plastlåda, några har dött och någon har blivit puppa. Några har också fått flytta ut på komposten.

Alen Trädgård sa...

Tyvärr hör jag i detta fallet till den grymma skaran:) Jag trampar på dem omedelbart. Har ingen möjlighet att åka till Ängelholm så jag hoppas på fina bilder från dig;)) Ha det gott/Monne

Anna H sa...

Jag ger dem till hönsen...

karina sa...

Hejsan!
Gör som du och låter andra ta reda på dem. Tack för inblicken från trädgårdsmässan. Ha det gott, Karina.