onsdag 20 januari 2016

Konsten att vara tacksam

Jag är så tacksam. Tacksam över att jag får arbeta med det jag tycker är både roligt och viktigt. Trädgård och natur, hälsa och välbefinnande. När Mette (Bohlin) och jag började arbeta med en bok om örtteer visst vi inte alls var vi skulle landa. Faktiskt så bromsade vi hela projektet ungefär tre månader från publiceringsdatum eftersom det kändes som att vi hade börjat skriva i fel ände - så gjorde vi om och blev nöjda. Det är en bok man kan använda när man mår dåligt eller har krämpor, men framförallt tycker i att den förmedlar kärleken och lusten till natur, trädgård och örter. Att ta vara på och stärka det friska inom varje människa är vår målsättning!
Boken kom ut i mars 2015 och försäljningen har gått lika bra som vi hoppades, faktiskt så bra att böckerna nästan är slut. Men eftersom vi känner att intresset för örter och teer bara ökar så kommer vi att trycka en ny upplaga. Lite pirrigt att lägga ut alla dessa tusenlappar, men alternativet, att sitt nöjd - nej, det är inte så vi jobbar. 

Under vintern har Mette och jag jobbat på ytterligare tre böcker, det är en serie med E-böcker som kallas Tankar om - underrubrikerna är Naturlig läkning, Stillhet och Stress. De är böcker du kan ladda ner till din telefon eller iPad - eller till din dator - och läsa i lugn och ro när du sitter i soffan, på bussen eller i sängen. Vi rekommenderar att man läser ett kapitel om dagen och reflekterar över det innan man går vidare.
 Böckerna är illlustrerade med natur- och trädgårdsbilder från våra trädgårdar och miljön i Kullabygden i Nordvästra Skåne där vi bor, och vår tanke är att de ska samspela med texterna.
Jag är tacksam för samarbetet med Mette och för allt vi lyckats åstadkomma - faktiskt mer än tio böcker totalt! Jag är också tacksam för den vänskap som vi byggt upp under de år vi jobbat ihop och för allt vi lärt varandra. Känn efter - vad är du tacksam över?

Eftersom böckerna är i digitalt format kan vi inte gå runt och sälja dem, utan försöker nå ut via nätet, sociala medier och den här bloggen. Om du orkat läsa ända hit skulle vi vara väldigt tacksamma om du sprider informationen om våra böcker, om det är något du gillar.
Böckerna kan du köpa i nätbokhandeln som Adlibris och Bokus, men också i min webshop.
Tack!
Och allt gott,
Eva

6 kommentarer:

AnnA sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
AnnA sa...

Hej Eva!
Och så härligt att du kan arbeta med och förverkliga din livsdröm, och många fina böcker har det blivit - en del finns i min bokhylla.Det är sååå kul att jag även fått träffa dig då och då irl.
Lycka till med fortsatt verksamhet!
Kramen!
PS! Jag tog bort förra inlägget för att paddan tolkade/stavade fel, om du undrar.Kommentaren blev lite för tosig sas.DS.

Ulrika Lundby sa...

Härligt med tacksamhet och viktigt med reflektion! Jag delar så gärna vidare; så snart jag laddat ner och läst någon av e-böckerna. Ha en fin dag Eva!

Susie på Stjärnarve sa...

Själv är jag tacksam för att jag lever. Det var någon som sa att man ska känna glädje varje dag man vaknar - och inte är död! Försöker efterleva det.....
Kram
Susie

Isas Trädgård sa...

Vilket fint inlägg och vilka fina böcker - man känner ett lugn bara man ser omslagen. Det måste vara fantastiskt roligt att få jobba med sina stora intressen som du gör. Att känna tacksamhet tror jag är en väldig viktig egenskap för att må bra. Det finns massor att vara tacksam över varje dag. Jag brukar tacka varje gång jag tar mig till jobbet eftersom det inte är någon självklarhet för mig. Att min man fortfarande älskar mig och köper tulpaner till mig varje vecka. När någon av sönerna spontanringer och man får höra rösten på dom och dom mår bra. Att jag har en trädgård med växthus som bara ligger där och väntar på mig när våren kommer.

Jag gillar böcker som man kan hålla i och äga och plocka fram i soffhörnet, men jag skall absolut gå in och botanisera bland någon av de här fina och sprider gärna budskapet !
Ha det så gott !
Kram/Isa

Med fingrarna i (j)orden sa...

Tack för era fina kommentarer. Om intresset blir tillräckligt stort kanske vi låter trycka upp de här också. Vi får se!
Kram Eva