söndag 13 juli 2014

Sommarens favoriter

 Det är svårt att välja favoriter, men strax innan det började regna igår kväll så fotade jag några av mina favoriter just nu. Detta är blyblomma, Plumbago, som jag övervintrat frostfritt och som nu blommar med ett tiotal självlysande blå blommor.
 Klätterliljan, Gloriosa, har jag också i växthuset. Denna övervintras med knölar, typ dahlior, vilket gör den relativt lättodlad. Blommorna ser ut som exotiska fjärilar - fantastiskt vackra!
 I rabatten förbereder montbretian sig för att slå ut. Nästan vackrare i knopp än när den blommar...
 Chokladblomman lyckas jag aldrig övervintra, men jag tycker så bra om den att jag köper nya till en stor kruka varje vår. Läckert utseende och häftig doft!
Min maffiga hortensia lär inte gilla om det blir för mycket regn, då viker den ut sig. Men visst är den sagolikt vacker just nu!
Allt gott till er, och glöm inte att jag även finns på Facebook om ni har det!
Eva

6 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Blyblomma har jag tänkt skaffa i flera år men än har jag inte gjort det:( Nu MÅSTE jag se till få tag i en så att jag kan få njuta av blommorna i verkligheten :) Ha det gott/Monne

Rost och rädisor sa...

Så läckra bilder. Du har verkligen lyckats gå fram det självlysande. Av mina tre chokladblomsknölar kom bara en upp och den lyckades jag ha sönder nu precis som den började blomma.
Allt gott
Anette

Bjørkvold besøkshage sa...

Takk for at du bragte Blyblomma på banen. Har et fantastisk bilde av den i en engelsk hagebok og har faktisk noen frø liggende. nå skal jeg prøve, for den vil jeg ha.

Brita

Bjørkvold besøkshage sa...

Takk for at du bragte Blyblomma på banen. Har et fantastisk bilde av den i en engelsk hagebok og har faktisk noen frø liggende. nå skal jeg prøve, for den vil jeg ha.

Brita

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Ja vilka härliga växter, chokladblomman har jag också haft.borde unna mig några i år också.

Kram :)

Cilla sa...

Kul med lite annorlunda blommaor. BLyblomma har jag aldrig hört talas om. Den skulle passa i min blåa rabatt.
Cilla♥