söndag 22 juni 2014

Rosfrossa

 Idag besökte jag en fantastisk rosenträdgård i Helsingborgs närhet. Själv lyckas jag inte så bra med rosor som jag önskar - tror helt enkelt att min trädgård är lite för skuggig. Men tänk att kunna öppna sovrumsdörren och dra in en djup doft av rosor.
 Gammalt och nött gör sig särskilt bra mot fina rosor.
Röda rosor kan vara svåra, men' Chevy Chase' är helt underbar med sina klasar av små röda blommor. Hoppas kunna visa reportaget i sin helhet i någon tidning nästa sommar. (Måste spara de bästa bilderna tills dess).
Nu ska jag ut och se om jag kan nå upp till mina egna houngsrosor för att få en liten doftpuff.
Allt gott,
Eva

5 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Vackra bilder! Rosor är lite av ett outforskat kapitel för mig. Känns som om de behöver mycket omvårdnad och så kan de gå till angrepp med sina taggar...
Ha det fint
Anette

Nora sa...

Vilka fina bilder! Själv har jag bara två rosor. Här är det rådjurens framfart som sätter begränsingarna...

Ha det gott!

Sylvia sa...

Hos oss är det min man som drog igång ros inköpen. Jag vet inte vad det är med män och rosor men tydligen är det något speciellt och det gör verkligen inte mig något. Han ville ha en rosrabatt med många olika rosor. Klätter och busk. Tyvärr så har den ena klätter rosen gett sig så det blir att köpa en ny. Rabatten kommer inte vara som bäst i år. Det tar nog ett år till innan de har växt till sig. Det är underbart att gå ut i trädgården och få näsborrarna fyllda av underbara dofter :)
Tack för dina fina bilder :)

Charlotta under boken sa...

När vi köpte vårt hus för fem år sedan fick vi över 70 olika rosor på köpet! Vi har varit tvugna att flytta de flesta och alla utom två har överlevt och frodas. De gammeldags buskrosorna är inte alls svåra.

Sabelhagens Olivlund sa...

Underbart! Älskar rosor.
Ha en fin dag
Kram Maria