fredag 15 augusti 2014

Dansk inspiration

 Hej alla! Igår besökte jag Odense för fackmässa och Blomsterfestival. På mässan visades både trädgårdsväxter och krukväxter. Bland annat föll jag för en klotformad ek som både kunde köpas som buske och uppstammad i olika höjder. Kärrerk, Quercus palustris 'Green Dwarf' skulle kunna funka istället för robinia t ex, men den kräver sur jord, alltså lågt pH.
 En ny söt höstanmeon med vacker baksida, Anemone 'White Swan'.
 Berberis är kanske ingen självklar älskling men dessa blad är enormt dekorativa, dessutom var den väl sammanhållen i växtsättet, nästan klotformad. Häckberberis 'Admiration'.
 På torget inne i stan visades bland annat blomsterdekorationer. Här ett snyggt sätt att använda sig av rudbeckia, Echinacea.
 På taket detta vackra gräs - minst lika snyggt som sedaumtak, fast hållbarheten vet jag inget om. Mer gröna tak vill jag se hur som helst!
 Barnen var också fascinerade av blommorna - mest nyfikna på de köttätande växterna.
En del kul nyheter på krukväxtsidan hittade jag också. Detta var nog det mest utflippade - färgade kaktusar i neonfärger, varav en självlysande sort!
Allt gott!
Eva
PS. Imorgon lördag 16/8 finns jag på scen i Landskrona där det pågår Trädgårdsgille med utställare, visningsträdgårdar (på flotte) och en massa föredrag, som jag är scenvärd för. Finns på plats mellan kl 11-17 ungefär. Vore kul att ses!

3 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Oj så mycket kul o vackert du fått se! De färgade kaktusarna kan jag vara utan med allt det andra har jag inget emot att skaffa:) Grästaket är ju helt UNDERBART! Ha det gott/Monne

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Va mycket kul! :)

Trevlig Helg!

Hej Ewa :)

Rost och rädisor sa...

Alltid kul med lite nya intryck, rudbeckiabollen och takgräset läckert.
Hoppas ni haft en bra dag på trädgårdsgillet.
Anette