måndag 20 maj 2013

I denna ljuva tulpantid

 Tulpaner tillhör absolut mina favoriter i trädgården. Eftersom jag är förskonad från harar och rådjur så är de också relativt lättodlade även om inte alla blir så långlivade i trädgården. Det här är min nya favorit 'Flaming Spring Green'.
 Här är den igen tillsammans med 'Fontainebleau'.
 Dessa har jag tillfälligt förlagt lappen på men de får mig att tänka på Danmark och det får således bli en liten hylling till deras "Only Teardrops".
 En annan läckerbit.
 Och vad sägs om dessa lila - ser ni pionbladen till höger i bilden, de matchar tulpanerna så bra tycker jag.
På landet låter jag tulpanerna växa mitt i kirskålen, det gör ogräskullen lite tjusigare. Om inte mullvadarna hade ätit upp hälften så var det ännu finare ... Man kan inte få allt!
Allt gott,
Eva

9 kommentarer:

Karin sa...

Åh va underbart det är med tulpaner! Jag älskar din Flaming spring green, den måste jag bara sätta till hösten. Min lista börjar bli lång nu :) /Karin

Bjørkvold besøkshage sa...

Tulipaner er deilige! Min yndlingsblomst også. Mange fine her jeg ikke har prøvd før. Må jo fylle på hvert år for om lag halvparten går jo ut hver vinter. Det er bare å skrive ønskeliste. Her har det vært veldig varmt noen dager. Er glad temperaturen nå synker noe for da blomstrer tulipanene lengre.

Ha en fin dag!

Alen Trädgård sa...

Underbara bilder! Ha det gott/Monne

livetpålandet sa...

Jag älskar också tulpaner! Alla utom tomteröda! HAHA;)Fina bilder/Annica

Furulunden sa...

Lekkert!! Mange fine farger og mønster :)

Pilgrim sa...

Håller med dig, det är inte mycket som kan toppa tulpaner. Så vackert!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Merja sa...

Underbara bilder!! Till och med kirskålen ser ljuvlig ut på din bild:)
Ha en fin dag!

Jord under naglarna sa...

I min trädgård finns nästan inga tulpaner. Jag har tyckt att våren är så kort här uppe så tulpanernas storhetstid kommer så sent när trädgården prunkar av försommaren perenner.
Nu när jag ser bloggbilder på tulpanblomning ångrar jag mig och måste nog tänka om! :)

Sylvia sa...

Är själv tokig i Tulpaner. Har ännu inte så många men det ska det bli ändring på. Kul att du kikade in hos mug. Har svarat på ditt inlägg där :)