onsdag 19 november 2014

Jultrender


Var på pressvisning häromdagen och det visades en del nyheter. Bland annat svenskodlade julrosor. De har bladen kvar till skillnad från t ex de holländska som ofta är avbladade.

 En julstjärna som är nästan helt vit (lite mindre krämfärgad än på bilden faktiskt). Pearl heter den.
 Den här är riktigt mörkröd, ja faktiskt lik 'Merlot' i färgen, som den är uppkallad efter. Tyvärr gör blixten att färgen inte kommer till sin rätt.
 Den här fyllda julrosen är ovanligt tålig, klarar till och med lite drag. Det är en förbättring av 'Winter Rose' som kom för ett tiotal år sedan och heter 'Harlequin'.
Gilla det eller inte - men nu finns mossdjur av alla de sorter, kaniner, hundar, nallar osv.
 Barr kommer också stort (odlas mest i Danmark). Bland annat de här uppstammade småträden.
Glittrade julväxter blir bara större för varje år (ingen säger sig gilla dem, men de säljer som smör). Kan bli ett trevligt "fyll" i en julgrupp eller kanske till nyår.
Hoppas kunna visa lite snyggare julbilder snart, det här var verkligen snapshots med blixt och allt.
Ha det gott,
Eva

måndag 10 november 2014

Tea is not cool

 När min son var i tonåren hade han ett rockband med mottot "Tea is not cool, tea is hot", och så är mitt liv också just nu. Mycket kretsar nämligen kring te. Tillsammans med Mette Bohlin som är yogalärare och arbetar med stresshantering (vi har skrivit böcker om stress ihop) håller jag på med en bok om örtteer.
 Det har varit en spännande resa att skörda örter från tidig vår till sen höst, provsmaka dem och ta reda på så mycket som möjligt om deras effekter på hälsan.
Vi har även med en del fruktteer, inte minst för att det är så väldigt gott. Boken beräknas komma ut i början på 2015. Just nu skriver vi på de sista texterna, sen är det dags för korrekturläsning, layout och tryck. Spännande!
Allt gott,
Eva